Eutelsat Broadband | Γνωρίστε την υπηρεσία Tooway!

eutelsat logo

Το Δορυφορικό Internet και το Tooway λειτουργεί συμπληρωματικά στις άλλες ευρυζωνικές τεχνολογίες, όπως είναι το ADSL, τα δίκτυα καλωδίων, το Wimax, το 3G και το LTE.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η προώθηση της ευρυζωνικότητας αποτελεί προτεραιότητα με σκοπό την κάλυψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους των ευρωπαϊκών νοικοκυριών. Το συνολικό κονδύλι που έχει αφιερώσει η ΕΕ για το σκοπό αυτό πανευρωπαϊκά είναι €1,02 δις, ενώ στην Ελλάδα αναλογεί το 4,08% του συνολικού κονδυλιού, το οποίο παραμένει σχεδόν ανενεργό. Ο στόχος της συνολικής κάλυψης του πληθυσμού προωθείται σε άλλες χώρες και μέσω του δορυφορικού Internet, καθώς πρόκειται για μια λύση με άμεσα αποτελέσματα και σχετικά χαμηλό κόστος.

Στην Ελλάδα το αντίστοιχο κονδύλι δεν απορροφάται, με κίνδυνο είτε να χαθεί, είτε
να διατεθεί σε τομείς, όπως οι υποδομές των οπτικών ινών, που είναι δεδομένο πως λόγω του υψηλού τους κόστους δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το στόχο της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ευρυζωνικής κάλυψης του πληθυσμού.

Πάμε λοιπόν να μάθουμε από τους ειδικούς, περί τίνος πρόκειται ακριβώς!

tas_2(Ο Αναστάσιος Νικογιάννης ξεκίνησε την καριέρα του ως Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων HELLAS SAT S.A. μέλος του ομίλου του ΟTE σε Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη και Ρωσία (Sales and Marketing Department) Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ουκρανία, Πολωνία, Λευκορωσία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ρουμανία Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Σλοβενία και Μολδαβία, από το 2003 έως το 2009. Στη συνέχεια πήρε τη θέση του Regional Sales Area Manager για την Ευρυζωνικότητα του ομίλου Eutelsat, σε Ελλάδα και Βαλκάνια (Εμπορικό Τμήμα) Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Κροατία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Σλοβενία και Μαυροβούνιο από το 2009 έως σήμερα.)

Τι είναι η υπηρεσία Δορυφορικού Internet Tooway;

Το Tooway εξασφαλίζει απευθείας πρόσβαση σε γρήγορο Internet, χρησιμοποιώντας αξιόπιστη τεχνολογία δορυφορικής επικοινωνίας. Με ταχύτητες εώς 20Μbps και με ποιότητα υπηρεσιών εφάμιλλη μιας σύνδεσης ADSL2, το Tooway είναι μια ευρυζωνική always-on σύνδεση στο διαδίκτυο που καλύπτει όλες τις επικοινωνιακές ανάγκες του χρήστη, από την περιήγηση σε ιστοσελίδες και την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέχρι το κατέβασμα αρχείων μουσικής και την παρακολούθηση βίντεο.

Σε ποιες περιοχές είναι διαθέσιμη η υπηρεσία Tooway;

Η υπηρεσία Tooway είναι διαθέσιμη σε όλη την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, εξασφαλίζοντας την ίδια υψηλή ποιότητα υπηρεσίας, ασχέτως γεωγραφικής θέσης και μορφολογίας του εδάφους. Για όσους ζουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να επιβαρύνονται με το κόστος μιας πολύ ακριβής σύνδεσης ή να περιμένουν μέχρι να γίνουν πραγματικότητα οι υποσχέσεις για την αναβάθμιση του τοπικού δικτύου της περιοχής. Το Tooway παρέχεται απευθείας στο σπίτι του συνδρομητή μέσω δορυφόρου, άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Τι εξοπλισμός χρειάζεται για μια σύνδεση Tooway; Χρειάζεται γραμμή τηλεφώνου;

Η εγκατάσταση και η λειτουργία του Tooway δε θα μπορούσε να είναι πιο απλή. Στο εξωτερικό του σπιτιού γίνεται η εγκατάσταση ενός δορυφορικού πιάτου μικρής διαμέτρου. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από τον ίδιο το χρήστη ή μέσω ειδικευμένου τεχνικού. Στη συνέχεια απλώς το δορυφορικό μόντεμ συνδέεται στον υπολογιστή. Δεδομένου ότι δε χρειάζεται τηλεφωνική σύνδεση, η πρόσβαση στο Internet γίνεται αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η απλή αυτή διαδικασία εγκατάστασης.

Ποια πακέτα σύνδεσης υπάρχουν;

Το Tooway προσφέρει υπηρεσίες γρήγορου Internet που, όπως είπαμε, έχουν ποιότητα εφάμιλλη του ADSL2 και τιμή άμεσα συγκρίσιμη με εκείνη των υπηρεσιών ADSL. Το Tooway προσφέρει επιπλέον δυνατότητες, όπως τη λήψη ελεύθερων δορυφορικών τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω της ίδιας κεραίας, υπηρεσίες τηλεφωνίας μέσω Internet με χρήση τεχνολογίας VoIP, καθώς και δυνατότητα εγκατάστασης ενός ασύρματου οικιακού δικτύου, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας, απαλλαγμένοι από την ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετης καλωδίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους συνεργάτες λιανικής πώλησης της Eutelsat Broadband στην Ελλάδα:

Forthnet: forthnetgroup.gr

Video &Suono: www.tooway.com.gr

Πώς θα μπορούσε να συνεισφέρει το Δορυφορικό Internet στην κάλυψη του Ψηφιακού Χάσματος στην Ελλάδα;

Μελέτη της ΕΕΤΤ για τις Λευκές Περιοχές στην Ελλάδα, κάτι που έγινε αντικείμενο και Δημόσιας Διαβούλευσης, αναγνωρίζει 800.000 κατοίκους σήμερα στη χώρα μας που δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε ευρυζωνική υπηρεσία. Προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε για επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια, αποκέντρωση και τελικά ανάπτυξη, που τόσο έχουμε ανάγκη ως χώρα, χωρίς την ύπαρξη ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η Eutelsat με τον καινούργιο δορυφόρο KaSat και το Tooway θα μπορούσε να αποτελέσει τη βασική λύση για αυτές τις περιοχές, μιας και μπορεί να καλύψει άμεσα (μέσα σε 2-3 ημέρες) την ανάγκη για ευρυζωνικές υπηρεσίες καλύπτοντας στοχευμένα τους χρήστες που επιθυμούν να έχουν Internet, με μια άμεση και προσιτή λύση. Παράλληλα, βελτιστοποιούμε τη σχέση κόστους απόδοσης, μιας και με τη χρήση του Tooway καλύπτουμε μόνο τους χρήστες που έχουν ανάγκη, χωρίς να είναι απαραίτητες νέες επενδύσεις. Ο νέας γενιάς δορυφόρος υψηλής απόδοσης, KaSat, μπορεί να καλύψει έως 200.000 χρήστες στην Ελλάδα.

Η λύση του Tooway για την κάλυψη του Ψηφιακού Χάσματος έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

1. Παρέχει πραγματικές broadband υπηρεσίες με ταχύτητες μέχρι 20Mbps σήμερα και τη δυνατότητα αναβάθμισης τους μέχρι 40Mbps με χρήση του ίδιου εξοπλισμού, άρα διασφαλίζεται ο στόχος των 30Mbps universal service που ορίζεται από το «Πλάνο 2020» της ΕΕ.

2. Πρόκειται για μια τεχνολογία που μπορεί να ελαχιστοποιήσει το συνολικό κόστος διασύνδεσης ανά χρήστη σε αγροτικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία και παράλληλα να καλύψει μέχρι και τον τελευταίο χρήστη στο πιο απομακρυσμένο βουνό η νησί, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

3. Μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες διασύνδεσης (μέσα σε 2-3 ημέρες) οπουδήποτε κι αν βρίσκεται ο χρήστης.

4. Μπορεί να γίνει βασική λύση για σχολεία και Δημόσιες Υπηρεσίες για τη διασύνδεση τους στο Internet σε απομακρυσμένες περιοχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;