Τσίπρας | Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η επιστράτευση εκπαιδευτικών

ΤσιπρασΗ αίσθηση αλαζονείας της κυβέρνησης Σαμαρά θα την οδηγήσει σε όλεθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο», είπε για τη διαμάχη κυβέρνησης εκπαιδευτικών ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, γιατί ο στόχος της είναι να επιβάλει νόμους που υπερβαίνουν μια δημοκρατία» και ότι «ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η δημοκρατία» και ότι αντί ανώφελης πολιτική πυγμής «θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγητές». «Αυτή η αίσθηση αλαζονείας της κυβέρνησης, θα την οδηγήσει σε όλεθρο», σχολίασε για την κυβερνητική στάση.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση της Κουμουνδούρου, με σχετική ανακοίνωση  στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπενθυμίζει παλαιότερη φράση του κ. Σαμαρά σύμφωνα με την οποία: «Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη». Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος και επικίνδυνος, «καθώς οι εκβιασμοί  και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές», ενώ ζητά από τον κ. Σαμαρά να αποσύρει την επιστράτευση των καθηγητών και να ανοίξει διάλογο μαζί τους μετά τις εξετάσεις.

Από τη δική του πλευρά το ΚΚΕ τονίζει για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, «εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα “νόμος και τάξη”, που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες». «Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και στο σύνολο της ζωής του λαού πάει χέρι χέρι με την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό», σημειώνει ακόμα στην παρέμβασή του το ΚΚΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;