Turkish Airlines | Απαγόρευσε το κόκκινο κραγιόν στις αεροσυνοδούς

UpperClassRed3

Η τουρκική αεροπορική εταιρία Turkish Airlines απαγόρευσε στις αεροσυνοδούς της το έντονο μακιγιάζ και το κόκκινο κραγιόν.

Ο λόγος;;; Όπως γράφει σχετική ανακοίνωση «πολλοί επιβάτες ένιωσαν προσβεβλημένοι από την προκλητική εμφάνιση των αεροσυνοδών».

Μάλιστα, το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με πολλούς χρήστες κοινωνικών μέσων δικτύωσης να κάνουν λόγο για «σκοταδισμό», ενώ ακόμα και ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Γκιουρσέλ Τεκίν, άσκησε αρνητική κριτική στην απόφαση αυτή.

«Αυτός ο κανονισμός είναι διαστροφικός. Υπάρχει άλλη εξήγηση; Μπορεί μια δημόσια αρχή να αποφασίσει τι θα φορέσει μια 20χρονη ή 30χρονη γυναίκα;», διερωτήθηκε ο Τεκίν.

Αλλά και από την πλευρά τους, οι αεροσυνοδοί διαμαρτυρήθηκαν αναρτώντας φωτογραφίες που απεικονίζουν κατακόκκινα χείλη στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοφιλής ηθοποιός Πινάρ Ογκιούν, μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter είπε: «Η Turkish Airlines σκοπεύει να απαγορεύσει το κόκκινο κραγιόν στις αεροσυνοδούς. Καλώ όλες τις γυναίκες να βάψουν κόκκινα τα χείλη τους!».

Η «κόκκινη επανάσταση» της Ογκιούν βρήκε ανταπόκριση, καθώς όπως ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό μία επιβάτις: «κατά τη διάρκεια της πτήσης μου, όλες οι αεροσυνοδοί φορούσαν κόκκινο κραγιόν, προφανώς ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευσή του από την Turkish Airlines».

Άγνωστο παραμένει αν έπειτα από τη διαμαρτυρία η εταιρία θα αποσύρει την απόφασή της, η οποία ωστόσο συχνά θέτει αυστηρούς κανονισμούς για την εμφάνισή των υπαλλήλων της.

Πριν ένα χρόνο περίπου, είχε απαγορεύσει τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά, αλλά και τα ξανθά πλατινέ , όπως και το μακιγιάζ στις αποχρώσεις του ασημί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;