Με 168 τρικομματικά «ναι» πέρασε το πολυνομοσχέδιο

boylh

Απελευθερώνονται 2,8 δισεκ. – Σφοδρή κριτική για την παρατεταμένη ύφεση και τα νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα από Τσίπρα και αντιπολίτευση

Με σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της Α. Τσίπρας υπερψηφίστηκε τελικά την Κυριακή το βράδυ από 168 Βουλευτές των τριών κυβερνητικών κομμάτων και τους ανεξάρτητους Βουλευτές κ.κ. Μαρκόπουλο και Σολδάτο το πολυνομοσχέδιο για τη συνέχιση της χρημοτοδότησης της χώρας από τους εταίρους – δανειστές και την άμεση απαλευθέρωσης της δόσης των 2,8 δισεκ. Που προβλεπόταν για αυτή τη φάση. Στο πολυνομοσχέδιο εντάχθηκε το πρώτο άρθρο πρότασης του ΠΑΣΟΚ για μέτρα που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και η πρόβλεψη για καθορισμό περισσότερων κοινωνικών κριτηρίων στη φορολόγηση ακινήτων σύμφωνα με πρόταση της ΔΗΜΑΡ.

Καταψήφισαν 123 Βουλευτές εκ των οποίων και ο Α. Λοβέρδος της Νέας Ελλάδας, ενώ υπήρχε και ένα παρών. Ο κ. Στουρνάρας έκλεισε την ομιλία του στο κοινοβούλιο λέγοντας πως στο «στο εξής έχουμε ως προτεραιότητα:

* Να βελτιώσουμε τη λειτουργία των αγορών, μειώνοντας τα εμπόδια εισόδου σε αυτές.

* Να αναβαθμίσουμε τη φορολογική διοίκηση και τη σχέση της με το φορολογούμενο.

* Να ελαφρύνουμε και να κατανείμουμε δικαιότερα τα φορολογικά βάρη.

* Να ανατάξουμε το στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε να δικαιολογείται κάθε ευρώ του φορολογούμενου πολίτη, που εισπράττεται από φόρους. Θυμίζω ότι επεξεργαζόμαστε διάταξη για να μπορεί να συμψηφίζεται ο ΦΠΑ που χρωστά ο ιδιώτης προς το Δημόσιο, όταν το Δημόσιο του χρωστά χρήματα.

Μπορεί να έχουμε διασχίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής, αλλά το τελευταίο σίγουρα είναι και εξίσου δύσκολο λόγω της κόπωσης της κοινωνίας.

Δεν πρέπει, όμως, να το βάλουμε κάτω.

Τώρα που το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, που η οικονομία σταθεροποιείται, που τα μεγάλα έργα συνεχίζουν ύστερα από χρόνια στασιμότητας, τώρα που το τραπεζικό σύστημα βρίσκει το βηματισμό του, τώρα που η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ βελτιώνεται, που το Δημόσιο εξοφλεί τις χρόνιες οφειλές του.

Σήμερα αγωνιζόμαστε για την επόμενη γενιά.

Αγωνιζόμαστε λέγοντας την αλήθεια.

Δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, δεν εμπορευόμαστε ελπίδες. Δεν λέμε ψέματα. Δεν λέμε π.χ. ότι μπορούμε να παραμείνουμε στο ευρώ και να βγούμε από το μνημόνιο.

Δουλεύουμε ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της ξανά.

Όποιος δεν το αναγνωρίζει, στέκεται απέναντι στις προσπάθειες που κάνει ο Πρωθυπουργός, η τρικομματική κυβέρνηση και κυρίως ολόκληρη η χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;