Ως κατεπείγον ψηφίζεται το πολυνομόσχεδιο

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης ΣτουρνάραςΩς κατεπείγον κατέβασε ο Ι. Στουρνάρας το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή για να ψηφιστεί την Κυριακή, δικαιολογώντας την κίνησή του αυτή ως αναγκαία λόγω της συνεδρίασης του eurogroup τη Δευτέρα για την έγκριση της δόσης των 2,8 δισεκ. ευρώ που προβλέπεται στη δανειακή σύμβαση. Αποτέλεσμα, η σφοδρότατη κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον εκπρόσωπό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Π. Λαφαζάνη, αλλά και του Βουλευτή και στενό συνεργάτη του Α. Τσίπρα Ευ. Τσακαλώτου, με τον πρώτο να κάνει λόγο για «επιβολή μνημονιακής τροϊκανής δικτατορίας».

Από την δική του πλευρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης είπε ότι ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος είναι δικαιολογημένος, ενώ ο Νότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι αποτελεί «συστηματική κυβερνητική επιλογή η απαξίωση της Βουλής», κι ο Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ κατήγγειλε «την διαδικασία, κλιμάκωση βάρβαρης και αντιλαϊκής επίθεσης».

Με το νέο πολυνομοσχέδιο εγκρίνεται όλο το νέο πακέτο σκληρής λιτότητας, με μέτρα που εκτείνονται από την εκ νέου επιβολή – αν και σχετικά μειωμένου – ΕΕΤΗΔΕ, γνωστότερου ως «χαρατσιού» επί των ακινήτων, μέχρι και το πλαίσιο απολύσεων επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου.

Άντε να δούμε πότε θα βγούμε από το φαύλο κύκλο λιτότητας και αυξανόμενης ανεργίας που έχουμε περιέλθει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;