Όταν συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους είσαι δυστυχισμένος

unhappy

Γενικά οι άνθρωποι έχουμε την τάση να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους γύρω μας. Ζηλεύουμε πράγματα και χαρακτηριστικά που έχουν οι άλλοι σε σχέση με τα δικά μας. Το ζήτημα αυτό εντείνεται ακόμη περισσότερο με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Instagram) όπου υπάρχει υπερπροβολή του εαυτού μας εκεί έξω.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Sonja Lyubomirsky, σε πρόσφατο δημοσίευμα της στους New York Times με θέμα “Η ευτυχία Α.Ε.” ανέφερε πως οι δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που συγκρίνουν πολύ και που έχουν αγωνία για το αποτέλεσμα.

Σε μια μελέτη, «Οι ηδονικές συνέπειες της κοινωνικής σύγκρισης,”η  Lyubomirsky και η συνεργάτιδα της, Lee Ross από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ εξέτασαν πως ευτυχισμένοι και δυστυχισμένοι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά στην ανατροφοδότηση, τόσο θετικά όσο και αρνητικά, σε μια άσκηση διδασκαλίας. Οι συμμετέχοντες με αυτοπεποίθηση ενίσχυσαν με θετική ανάδραση, χωρίς να χρειάζεται να μάθουν αν οι συνομίληκοι τους είχαν καλύτερα αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά, τα επίπεδα αυτοπεποίθησης των δυστυχισμένων ατόμων ανέβηκαν λίγο όταν έμαθαν για τα αποτελέσματα των συνομηλίκων τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;