To σύμπαν στα πρώτα του

Αυτές είναι φωτογραφίες του σύμπαντος όταν ήταν “μωρό”!

Επιστήμονες φωτογράφησαν από τα βάθη του χρόνου το σύμπαν στα σπάργανα του και αν μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, τότε αυτή αξίζει πολύ περισσότερο, γράφει η Monde για το μεγάλο επίτευγμα των επιστημόνων να αποτυπώσουν σε φωτογραφία την εικόνα του σύμπαντος, όπως ήταν πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, περίπου 380.000 χρόνια μετά το Big Bang.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύμπαν στις αρχές του και αυτές οι εικόνες που αποτύπωσαν οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, «στάλθηκαν» από το βαθύ παρελθόν μέσω της ακτινοβολίας που ταξιδεύει από τότε στο διάστημα.

Δεν πρόκειται για μία φωτογραφία, αλλά για μια σειρά φωτογραφιών που ελήφθησαν από το 1982, αλλά που στο πέρασμα των χρόνων είναι όλο και λεπτομερέστερες με αποκορύφωμα την τελευταία που έλαβε ο δορυφόρος το 2013.

Μάλιστα, εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σύμπαν δεν είχε τίποτα. Ούτε αστέρια, ούτε γαλαξίες, το υλικό ήταν καυτό, περίπου στους 3.000 βαθμούς Κελσίου και αποτελούνταν από μικροσκοπικά σωματίδια, τα ηλεκτρόνια και τα πρωτόνια, που εκατομμύρια χρόνια αργότερα, μετετράπησαν σε βαριά άτομα και τα μόρια.

Οι επιστήμονες λένε, ότι αυτές οι αχαρτογράφητες ακόμη φωτογραφίες του κοσμικού μωρού, είναι όπως πλησιάζεις ένα νυχτερινό κέντρο με ηχομόνωση. Ανοίγεις την πόρτα και σου έρχεται ο ξαφνικός θόρυβος. Πρέπει να συνηθίσεις τη φασαρία για να αρχίσεις να μετράς πόσοι είναι οι άνδρες, πόσες οι γυναίκες και τι ώρα είναι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;