Ήταν οι γονείς σου που σου είπαν να Σπουδάσεις στη Νομική;

Law-School

Η δύναμη της επιλογής αποτελούσε ανέκαθεν προνόμιο για όσους ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν το τίμημα …για όσους ήταν έτοιμοι να προασπίσουν τα όνειρα τους . Για εμένα αποτέλεσε την αρχή ενός ταξιδιού αυτογνωσίας και διερώτησης, ένα σταυροδρόμι αλλεπάλληλων ερωτήσεων συγκρουόμενο από μια αλληλουχία φαινομενικών πρέπει.

Ποιος είμαι;
Τι πρέπει να κάνω στην ζωή μου;
Aκολουθώ πραγματικά τα δικά μου όνειρα;

Αυτές οι ερωτήσεις βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στους διαδρόμους του μυαλού μου για τα επόμενα χρόνια… Η έλευση του «Κωστή» στη ζωή μου, έσβησε κάθε αμφιβολία και κάθε δυσοίωνη ερώτηση… ο πρώτος μου συγγραφικός χαρακτήρας .
Άθελα του ο «Κωστής» αποτέλεσε μια γλυκιά ακριτομυθία και συγχρόνως μια κομψή επιρροή στην μετέπειτα διαμόρφωση του χαρακτήρα μου . Η αστείρευτη χαρά που αντλούσα κάθε φόρα που έδινα πνοή σε έναν καινούριο χαρακτήρα… κάθε φορά που ύφαινα μια νέα πλοκή δράσης…κάθε φορά που οι ιδέες μου και τα συναισθήματα μου έβρισκαν διέξοδο μέσα από τις λέξεις …. μου ήταν αρκετό για να καταλάβω ότι αυτό ήθελα να κάνω .

Να παίζω με τα συναισθήματα των αναγνωστών, μέσα από τις ιδέες μου να αποτελώ το έναυσμα, έτσι ώστε να ξετυλίγουν το δικό τους κουβάρι σκέψεων…να ξεδιπλώνουν τους δικούς τους αυτόνομους χάρτες περιπλάνησης του εσωτερικού τους κόσμου…να μην αρκούνται μόνο στις σκιές κάποιων φιλήδονων «φαίνεσθαι»… και πάνω από όλα να μάθουν να εκτιμούν ότι μέχρι πρότινος θεωρούσαν δεδομένο.

Οι λέξεις περικλείουν απίστευτη δύναμη…άλλοτε ως μέσω επικοινωνίας και άλλοτε ως μέσω απαγόρευσης . Σε αυτήν τους την ιδιότητα βασίστηκαν οι άνθρωποι και άρχισαν να πλάθουν κανόνες ηθικής με σκοπό την τήρηση της αρμονίας στην κοινωνία. Έτσι γεννήθηκε η επιστήμη της νομικής.

«Δικαίωμα στην ζωή» «Δικαίωμα στην ελευθερία» έξι απλές λέξεις χρίστηκαν λαμπαδηδρόμοι υπέρτατων αξιών …μεταφέροντας με τις δάδες τους την φλόγα της ανθρωπότητας..τις δύο ανυπέρβλητες αξίες που διαχωρίζουν τον άνθρωπο από τα υπόλοιπα θηλαστικά.

Αυτή είναι η μαγεία της νομικής , το πώς μια απλή πρόταση μπορεί να σου υποδείξει τι είναι φρόνιμο και τι όχι …να σου αφαιρέσει κάποιο δικαίωμα ή όχι …να σε κάνει να υπακούσεις με ή χωρίς την θέληση σου…η δύναμη της απόλυτης εξουσίας…η ραχοκοκαλιά κάθε κοινωνίας.

Αυτό ήταν που με μαγνήτισε και με έκανε να θέλω να ασχοληθώ με την νομική {πέραν της συγγραφής}. Η απεριόριστη αίσθηση αυτονομίας , αυτοπεποίθησης και δύναμης που σου παρέχεται απλόχερα όταν γνωρίζεις τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου απέναντι στο κράτος και στους συμπολίτες σου.Έτσι κανείς δεν μπορεί να σε εκμεταλλευτεί και πάντα δράς με γνώμονα την λογική γνωρίζοντας τι πρέπει να αποφύγεις και τι όχι .

Πρωταρχικός μου στόχος τώρα είναι να σπουδάσω στην Μ.Βρετανία αυτό που πραγματικά θέλω. Ένας πολλά υποσχόμενος προορισμός που κατά τη γνώμη μου πάντα προωθεί την κριτική σκέψη …το ταλέντο και δίνει το βήμα στην νεολαία να εκφράσει τις απόψεις της. Μια πολυπολιτισμική χώρα όπου μπορείς να συλλέξεις εμπειρίες και να ανταλλάξεις ιδέες με άτομα διαφορετικής νοοτροπίας και κουλτουράς. Να εφοδιαστείς με αληθινή γνώση. Αμέτρητες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στον τομέα που επιλέγεις. Διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο. Ένα εξαιρετικά οργανωμένο κράτος από όλες τις απόψεις..μου δόθηκε η ευκαιρία να τα διαπιστώσω όλα αυτά και από κοντά καθώς έζησα και εργάστηκα για αρκετό καιρό στο Λονδίνο .

Όλα είναι θέμα επιλογών, οι επιλογές μας καθορίζουν την έκβαση της ζωής μας .. δεν υπάρχει τύχη, παρά μόνο αποφασιστικότητα , θέληση και δίψα για ζωή …. «τύχη» είναι η υπεκφυγή από την πραγματικότητα και η αποποίηση των ευθυνών μας …δειλία .

Ο Καλέμης Κωνσταντίνος είναι Σπουδαστής του NETWORK Foundation και προετοιμάζεται για να σπουδάσει Νομική στην Ουαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;