Χάλασε ο καιρός και πάρτε τα μέτρα σας!

kataigid_06-03-2009-thumb-large

Η ΕΜΥ εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι έκτακτο δελτίο πρόβλεψης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και τώρα η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της προτείνει στους πολίτες μέτρα αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από αύριο Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, η Γ.Γ. αναφέρει ότι έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Μάλιστα, συνιστά και στους πολίτες  να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Στις οικίες τους να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Κυρίως να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού αύριο με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία.

Στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της δυτικής Μακεδονίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές.

Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αλλά από το βράδυ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
3'
61 - 42
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;