Σχέδιο Αθηνά | Παραιτήσεις και αναστολή λειτουργίας Τμημάτων

36206-81595

Το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε την επ’ αόριστον αναστολή των μαθημάτων του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απορρόφησή του από το τμήμα του Προγράμματος Ψυχολογίας.

«Έπειτα από την ανακοίνωση της πρότασης του Υπουργού Παιδείας για τη νέα μορφή του σχεδίου Αθηνά, η έκτακτη Συνέλευση των µελών ∆ΕΠ του Τμήματος ΦΠΨ αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων του Τμήματος ΦΠΨ και του Προγράμματος Ψυχολογίας επ’ αόριστον» γράφει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τμήματος.

Μάλιστα, στις 15.00 είχε οριστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο σχέδιο Αθηνά έξω από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία.

Από την άλλη, στην Κρήτη ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Λασιθίου, Δημήτρης Κουνενάκης, ανακοίνωσε τηλεοπτικά την παραίτησή του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά» που καταργεί το ΤΕΙ της πόλης του.

Επίσης, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά «δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι που μας έφεραν στην κρίση δεν μπορούν να τη διαχειριστούν. Το πρωί ανακοινώνουν άλλο πρόγραμμα, το βράδυ το αλλάζουν. Δεν έχουμε κανένα λόγο να συζητάμε με ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν» και επιπλέον «γνωστοποίησε» και την παραίτηση του δημάρχου Ιεράπετρας,  Σήφη Αναστασάκη, για τους ίδιους λόγους.

Τέλος, την αναστολή λειτουργίας του αποφάσισε και το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγχώνευσή του στο τμήμα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών.

Σε γενική συνέλευση του τμήματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εγκρίθηκε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή της στη συγχώνευση και υποστηρίζει ότι η τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας δεν επιφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή και ότι εξακολουθούν να υφίστανται τα θεσμικά, ακαδημαϊκά και διοικητικά προβλήματα τα οποία έχουν επισημανθεί σε προηγούμενα ψηφίσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;