HIV | Δυνητικά ιάσιμος ο ιός

0048Savannah Newborn Photos20130218

Πολύ χαρμόσυνα είναι τα νέα που μας έρχονται από τον κλάδο της Υγείας!

Η γιατρός Ντέμπορα Πέρσοντ στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη  παρουσίασε στο συνέδριο για «ρετροϊούς και ευκαιριακές μολύνσεις» στην Ατλάντα μία νέα περίπτωση βρέφους που ενδεχομένως να γλίτωσε από τον HIV.

«Αυτή είναι μια απόδειξη με την έννοια πως μπορεί να είναι δυνητικά ιάσιμος ο ιός HIV σε βρέφη», είπε η επιστήμονας.

Για την ακρίβεια, μια ομάδα αμερικανών ιολόγων ανακοίνωσε την πρώτη περίπτωση λειτουργικής αποκατάστασης της υγείας ενός βρέφους, που είχε μολυνθεί από τη μητέρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης με τον ιό του HIV/AIDS.

Αν και πρακτικά δεν επιτυγχάνεται ουσιαστική «εκρίζωση του ιού», από την άλλη, φαίνεται ο ιός να μην ανιχνεύεται με τις διαγνωστικές εξετάσεις αίματος, δηλαδή σα να μην υπάρχει στον οργανισμό της μικρής.

Μάλιστα, όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, το δυόμισι ετών κοριτσάκι σήμερα μπορεί να ελέγξει χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα την κατάσταση της υγείας του.

Να σημειωθεί πως η μόνη επίσημα αναγνωρισμένη στον κόσμο πλήρης ίαση από τον ιό είναι αυτή του Αμερικανού Τίμοθι Μπράουν, ο οποίος θεραπεύτηκε μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών, από δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη, η οποία εμποδίζει τον ιό να εισέλθει στα κύτταρα.

Αυτό το μόσχευμα σχεδιάστηκε και για τη θεραπεία της λευχαιμίας.

Όσον αφορά στο παιδί αν και -όπως είπαμε- δεν υπάρχει πλήρης ίαση, το σώμα ελέγχει πλέον τη μόλυνση χωρίς θεραπεία, την οποία έλαβε σε λιγότερο από 30 ώρες μετά τη γέννησή του.

Το παιδί από το Μισισίπι που είναι τώρα δυόμισι ετών, δεν λαμβάνει φάρμακα για περίπου ένα χρόνο, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες δοκιμές για να δουν αν η θεραπεία θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και σε άλλα παιδιά.

Τα αποτελέσματα στο παιδί από το Μισισίπι θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να είναι οδηγός σε μια θεραπεία για παιδιά με τον ιό HIV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
FT
2 - 2
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;