AEI: Αντιδράσεις για τη συγχώνευση των ξένων φιλολογιών σε ένα τμήμα

«Όταν έχουμε πρόβλημα στην καρδιά πηγαίνουμε στον καρδιολόγο και όχι σε κάποιον που έχει σπουδάσει γενικά ιατρική», απαντούν οι φοιτητές στο σχέδιο «Αθηνά», που θέλει την συγχώνευση όλων των ξενόγλωσσων φιλολογιών σε ένα τμήμα που θα λέγεται «Τμήμα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έντονη ήταν η αντίδραση και από τον Σύλλογο Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που ανακοίνωσε, ότι συνέλεξε περισσότερες από 11.500 υπογραφές συμπαράστασης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

«Με το σχέδιο Αθηνά, δεν αλλάζει απλώς η φυσιογνωμία του Τμήματος, αλλά κυριολεκτικά μπαίνει λουκέτο στη λειτουργία του. Το ΤΜΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, μαζί με άλλα Τμήματα, μετατρέπεται σε ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ένας τίτλος που με την ακαδημαϊκή στενότητα και ρηχότητα που τον χαρακτηρίζει μπορεί άνετα να φιλοξενήσει 5 Τμήματα, δηλαδή, 5 σε 1»

αναφέρει ο πρόεδρος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Καθηγητής κ. Σπυρονικόλαος Χοϊδάς σε πρόσφατη εισήγησή του.

Εσείς τι λέτε;

Συντάκτρια | Χριστίνα Βαρβέρη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;