Μίλαν - Μπαρτσελόνα | Τα 11

Μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται σήμερα στο Τζουζέπε Μεάτσα με τη Μίλαν να φιλοξενεί την υπερομάδα της Μπαρτσελόνα. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουνε κατακτλησει 11 Κύπελλα πρωταθλητριών, με τη Μίλαν να έχει σηκώσει 7 φορές την κούπα και τη Μπαρτσελόνα 4! Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πέρυσι τόσο στον όμιλο, όσο και στα προημιτελικά. Στους αγώνες του ομίλου, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στη Βαρκελώνη, ενώ η Μπαρτσελόνα πήρε διπλό στο Μιλάνο με 3-2. Στους «8», ο αγώνας του Μιλάνου έμεινε στο 0-0, με τη Μπαρτσελόνα να παίρνει την πρόκριση στον ημιτελικό με 3-1.

Η Μίλαν έχει ανέβει αγωνιστικά τελευταία και έχει συμπληρώσει αήττητο 7 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα η Μίλαν, με 5 νίκες μάλιστα σ’ αυτό το διάστημα. Σίγουρα, πλέον δείχνει ικανή να διεκδικήσει μία θέση στο επόμενο Champions League, από εκεί που έμοιαζε δύσκολο να βρεθεί ακόμα και στις θέσεις που δίνουν Ευρώπη.  Για 3η συνεχόμενη σαιζόν, έχει την …ατυχία να πέφτει πάνω στη Μπαρτσελόνα και άπαντες γνωρίζουν καλά ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι λιγότερες από κάθε άλλη φορά. «Η Μπαρτσελόνα είναι το απόλυτο φαβορί, αν προκριθούμε θα ισοδυναμεί με θαύμα», δήλωσε ο Αλέγκρι, σε μια προσπάθεια να αποβάλει το άγχος από τους παίκτες του.

«Θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε την Τετάρτη, δεν είχα το χρόνο να μιλήσω με τον προπονητή. Η πρότασή μου είναι πως με τη Μπαρτσελόνα, θα πρέπει οπωσδήποτε κάποιος παίκτης της να χρεωθεί το μαρκάρισμα του Μέσι. Δεν θα μιλήσω με τον προπονητή για να φτιάξουμε μαζί την ενδεκάδα, δεν το έχω κάνει άλλωστε ποτέ. Ξέρω ποιος είναι ο ρόλος του προέδρου και ποιος του προπονητή και τον σέβομαι», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στα αγωνιστικά, όπως προαναφέρθηκε, τη θέση του Μπαλοτέλι στην ενδεκάδα θα πάρει ο Πατσίνι. Σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος τώρα, επιστρέφει κανονικά ο ηγετικός χαφ Αμπροζίνι. Τους παίκτες που θα απαρτίζουν την άμυνα της Μίλαν αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέγκρι. Έτσι, η τετράδα της άμυνας θα απαρτίζεται από τους Αμπάτε, Ζαπάρα, Μεξές και Κονστάντ.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα έρχεται να παίξει στο Μιλάνο πιο φουριόζα από ποτέ και γνωρίζει καλά ότι είναι το ακλόνητο φαβορί στο ζευγάρι. Στο πρωτάθλημα, συνεχίζει ακάθεκτη και πέρασε και από την έδρα της Γρανάδα το Σάββατο, για να διατηρήσει το +12 από τη δεύτερη θέση και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ζόρντι Ρόουρα έχει αναλάβει χρέη προπονητή εδώ και αρκετό καιρό, μιας και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Τίτο Βιλανόβα, τον αναγκάζει να βρίσκεται στην Αμερική και να ακολουθεί τις απαραίτητες θεραπείες. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Μπάρτσα, εμφανίστηκε μετρημένος στις δηλώσεις του:

«Δεν υπάρχει κανέναν λόγος να μιλάμε για φαβορί. Δε συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι η Μπαρτσελόνα θα κερδίσει σίγουρα. Η Μίλαν είναι μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη και το ‘’Σαν Σίρο’’ είναι πάντα ένα δύσκολο γήπεδο να παίξεις. Η ατμόσφαιρα του Champions League είναι φανταστική και ανυπομονούμε για το παιχνίδι».

Συγκρατημένα αισιόδοξος και ο Σέρχιο Μπουσκέτς: «Η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, η απόδοσή μας κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και θεωρώ πως έχουμε τις δυνατότητες να κατακτήσουμε το Champions League. Αντιμετωπίζουμε, όμως, μια ομάδα πολύ δύσκολη. Η Μίλαν αποτελείται από πολύ σημαντικούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ‘’διψούν’’ για διακρίσεις. Είναι σίγουρο πως θα μας δυσκολέψουν πολύ».

Πιθανή ενδεκάδα Μίλαν (4-3-3): Αμπιάτι – Αμπάτε (αριστερά), Ζαπάρα, Μεξές, Κονστάντ (δεξιά) – Αμπροζίνι, Μοντολίβο, Νοτσερίνο – Μπόατενγκ, Πατσίνι, Ελ Σααράουϊ.

Πιθανή ενδεκάδα Μπαρτσελόνα (4-3-3): Βαλντές – Άλμπα (αριστερά), Μασεράνο, Πικέ, Ντάνι Άλβες (δεξιά) – Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας – Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι.

Πηγή: betarades.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;