Αρβανιτόπουλος: Το ΤΕΙ Λαμίας θα απορροφηθεί από το ΤΕΙ Χαλκίδας

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας κ. Ανδρέας Φιλίππου σε έγγραφο το οποίο έλαβε από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο την Κυριακή 10/2 σχετικά με το σχέδιο Αθηνά, αναφέρεται σαν τελευταία πρόταση «απορρόφηση του ΤΕΙ Λαμίας από το ΤΕΙ Χαλκίδας».

Ειδικότερα ο πρόεδρος σε έγγραφο του προς τα μέλη του ιδρύματος ανέφερε:

«Έχω την άποψη ότι η πιο πάνω φράση (αν δεν μπήκε εκ παραδρομής) μπορεί και πρέπει να αλλάξει δεδομένου και του αδιαμφισβήτητου εμβληματικού χαρακτήρα της Λαμίας ως πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας».

Ωστόσο στο συγκεκριμένο έγγραφο που έλαβε ο κ. Φιλίππου υποβάλλει ερώτημα, συνοδευόμενο από ειδική τεκμηρίωση, για την από μέρους του Συμβουλίου του Ιδρύματος διατύπωση γνώμης, σχετικά με την επικείμενη πρόταση έκδοσης προεδρικού διατάγματος αναφορικά με την «Αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης – Σχέδιο ΑΘΗΝΑ» και τις μεταβολές που επέρχονται στο Ίδρυμα μας.

Τι νέο προτείνεται

1. Το τμήμα ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ (ΑΜΦΙΣΣΑ) απορροφάται από το τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΘΗΒΑ), και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα την ΘΗΒΑ

2. Το τμήμα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα την ΛΑΜΙΑ.

3. Το τμήμα ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) απορροφάται από το τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ), και συγκροτούν το νέο τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν την εξακολούθηση των σπουδών τους είτε στο νέο τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΚΑΡΔΙΤΣΑ είτε στο νέο τμήμα ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.

4. Το τμήμα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ απορροφάται από το τμήμα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα την ΛΑΜΙΑ.

5. Το ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ καταργείται.

Το πάσης φύσεως προσωπικό κατανέμεται με βάση τις προτάσεις που θα αποσταλούν από το Ίδρυμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;