Τα παιδιά του ΓΑΠ την «πέφτουν» στον Μπένι ενόψει Συνεδρίου


Προσανατολίζονται να ζητήσουν οργανωμένα έξοδο από την κυβέρνηση

Με φόντο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του μηνός πολλοί Βουλευτές, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, στην πλειοψηφία τους επιρροής, τουλάχιστον μέχρι πρότινος Γ. Παπανδρέου, συναντήθηκαν μεσοβδόμαδα για να καθορίσουν τη στάση τους έναντι της ηγεσίας και της γραμμής της, με την οποία εμφανώς διαφωνούν. Από τους πλέον αιχμηρούς εναντίον του κ. Βενιζέλου ο ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής  που δεν κατάφερε να παραστεί στη συνάντηση λόγω ενός τροχαίου, αλλά επανήλθε δριμύτερος μιλώντας σε δηλώσεις του για «κατηργημένες οργανώσεις και όργανα αποξένωσης στελεχών και μελών και με πλήρη απουσία στίγματος, ιδεολογικού και πολιτικού, έστω και ενόψει του συνεδρίου μας ξεκινάει επιτέλους μία συζήτηση που θα έπρεπε να γίνεται σε άλλο χρόνο και μέσα στα θεσμικά όργανα».

Από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, λαλίστατος κατά Βενιζέλου είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μπόλαρης ο οποίος σε άρθρο του κάνει λόγο για κεντροδεξιά αναιμία και κατακρίνει την έκδοση των προσυνεδριακών κειμένων του κόμματος γιατί, όπως αναφέρει, «δεν αποτυπώνουν την αίσθηση κρισιμότητας της κατάστασης, δεν εκφράζουν την αγωνία για την αντιστοίχιση του προβλήματος της χώρας και αποσιωπούν, στη λογική της συγκυβέρνησης και της λευκής επιταγής, τη μεθοδική συντήρηση και επέκταση του πελατειακού κράτους». Στο ίδιο μήκος κύματος  και η βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ  Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε δικές της ραδιοφωνικές δηλώσεις επεσήμανε ότι θα πρέπει να συζητηθεί στο Συνέδριο η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αμφισβητώντας την ταύτιση του κόμματος της, όπως θεωρεί, με την Νέα Δημοκρατία.

Αυτό το τελευταίο σημείο, η πρόταση για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση τροκομματικής φαίνεται ότι θα είναι και το όχημα αμφισβήτησης του Ευ. Βενιζέλου. Αυτό, βέβαια, που τα πιστά κατά την προηγούμενη «πράσινα» στελέχη στον Γ. Παπανδρέου καταφέρουν να δημιουργήσουν ουσιαστικής αριθμητικής αμφισβήτησης της νυν ηγεσίας του κόμματος, πράγμα όχι ιδιαίτερα εύκολο με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;