ΤΕΙ Πάτρας | Άδικες οι προτάσεις του σχεδίου Αθηνά

Ανακοίνωση εξέδωσε το συμβούλιο του ΤΕΙ Πάτρας χαρακτηρίζοντας άδικες και χωρίς λογική τις προτάσεις του σχεδίου Αθηνά. Διαβάστε την ανακοίνωση παρακάτω.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πάτρας συζήτησε τα προβλήματα που δημιουργούνται από το προταθέν Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και κυρίως το κλείσιμο της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Πάτρας και την ενσωμάτωσή της στην αντίστοιχη σχολή του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις του Σχεδίου που αφορούν στη ΣΔΟ θεωρούμε ότι είναι
•Άδικες για τις χιλιάδες των φοιτητών της, που πρέπει εν μέσω οικονομικής κρίσης να αλλάξουν τόπο διαμονής, να υποβληθούν σε τεράστια έξοδα χωρίς αντίκρισμα και να καθυστερήσουν, χωρίς να ευθύνονται, τη λήψη του πτυχίου τους.

•Χωρίς λογική, γιατί (α) καταργούν παλαιά τμήματα με υψηλή ζήτηση από τους υποψηφίους, (β) αλλάζουν τον εκπαιδευτικό στόχο και αλλοιώνουν την φυσιογνωμία  καλώς οργανωμένων Τμημάτων που απονέμουν συγκεκριμένο τίτλο πτυχίου, (γ) εκμηδενίζουν την προσπάθεια και  το εκπαιδευτικό έργο χρόνων που παρήχθη στα Τμήματα αυτά και (δ) απαξιώνουν τις υποδομές των αναγνωρισμένων αυτών Τμημάτων, με αποτέλεσμα πρόσθετο σημαντικό κόστος αναγκαίο για την υλικοτεχνική υποδομή στους χώρους μεταφοράς των Τμημάτων της ΣΔΟ.

• Υποβαθμίζουν σημαντικά την παρεχόμενη εκπαίδευση, γιατί δημιουργούν νέα τεράστια Τμήματα σε σπουδαστικό πληθυσμό με δυσανάλογες υποδομές και με έδρα σε ένα σχετικά μικρό αστικό κέντρο, το οποίο δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ολοκλήρωσης Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά και στοιχειώδους εξυπηρέτησης στεγαστικής κλπ. πολλών χιλιάδων μετακινούμενων φοιτητών.

Το ΤΕΙ Πάτρας, αντιδρώντας στο προτεινόμενο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» θα αντιπροτείνει Σχέδιο ορθολογικό και σύμφωνο με τα κριτήρια της Ακαδημαϊκότητας και της βιωσιμότητας, που θα τεκμηριώνει και θα υποστηρίζει την αναγκαιότητα παραμονής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο ΤΕΙ Πάτρας και την ενδυνάμωσή της με ένταξη σχετικών Τμημάτων σε αυτή.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;