ΔΝΤ | Παραδέχεται το λάθος του, πιέζει για χαλάρωση μνημονίου

Κεδίκογλου: Το λέγαμε από το ’10, να αρχίσουμε τη χαλάρωση από τον ΦΠΑ – Τσίπρας: Παραδέχονται το λάθος οι δανειστές, αλλά όχι η κυβέρνηση!

Μετά από εκ νέου ανοιχτή ομολογία του ΔΝΤ ότι είχε υποεκτιμήσει τις επιπτώσεις του Μνημονίου στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας έχει προκληθεί σάλος με την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς εταίρους να ζητούν άμεσες αλλαγές και την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα, να ασκούν εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση. Για επερχόμενες εξελίξεις και αλλαγή όρων του μνημονίου έκανε λόγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, απαντώντας σε ερώτηση για την παραδοχή της λάθος συνταγής από το ΔΝΤ, με τον κ. Τσίπρα να ρωτά αν συνεχίζει να βαθαίνει η ύφεση για να βοηθήσει ο Α. Σαμαράς την Α. Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές. «Χαιρόμαστε που ήρθαν στα λόγια μας . Από το 2010 λέγαμε ότι η συνταγή που εφαρμόστηκε τότε δεν μπορούσε να βγει. Στη συνέχεια βέβαια, το 2012 έπρεπε να σώσουμε τη χώρα, να μην αφήσουμε να φτάσουμε στην χρεοκοπεία, να μην φτάσουμε στην έξοδο από την ευρωζώνη , στην καταστροφή. Η διαβούλευση είναι συνεχής. Δεν έχει σταματήσει. Και όσο ενισχύεται η διαπραγματευτική μας θέση, και ενισχύεται όσο φέρνουμε αποτελέσματα, αποδεικνύουμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, τόσο αλλάζουν οι όροι. Ένα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Φ.Π.Α. στην εστίαση. Από την αρχή το παλεύουμε με επιχειρήματα και τώρα που ξέρουμε ότι βρίσκεται πολύ κοντά η στιγμή που θα το δεχτούν οι εταίροι μας», είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Από την πλευρά του ο Α. Τσίπρας τόνισε για το θέμα από την Κ.Ε. του κόμματός του ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του Μνημονίου, καλώντας την κυβέρνηση να θέσει το θέμα αυτό στους εταίρους, με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγινε λάθος στον πολλαπλασιαστή για την εφαρμογή του Μνημονίου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε καταλήγοντας με δεικτικές ερωτήσεις: «Φτάσαμε στο να παραδέχονται οι δανειστές το λάθος και η κυβέρνηση να επιμένει στο λάθος, τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να θέσει θέμα στους εταίρους; Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίζουμε την εφαρμογή του λάθους; Επειδή ο κος Σαμαράς είπε «ουδείς αναμάρτητος»; Επειδή δεν θέλει να χαλάσει τη προεκλογική εκστρατεία της κ. Μέρκελ; Και καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, μια ολόκληρη χώρα σε μαρασμό και σε εξευτελισμό, επειδή έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη και την ιδιοκτησία του προγράμματος;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;