Μάνια Παπαδημητρίου | «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία»

Η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου την τρέχουσα “μουσικο… ποιητική” της πρόταση «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία» στο γνωστό στέκι καλλιτεχνών “Κόμης” στα Άνω Πατήσια, χώρο του ηθοποιού Δευκαλίωνα Κόμη και το neolaia.gr ήταν εκεί. Έχοντας στο πλευρό της τον πιανίστα της Άρη Γραικούση, αλλά εκτάκτως και την αγαπημένη της φίλη ηθοποιό Μαρία Κόμη για τη συνέχεια της βραδιάς που ξημέρωσε με τούρτα γενεθλίων για την καταξιωμένη θεατρική δημιουργό, η κ. Παπαδημητρίου χάρισε στο πολυπληθές κοινό της μια εξαιρετική – εορταστικού χαρακτήρα – εμφάνιση. Φάνηκε, μάλιστα, να απολαμβάνει κι η ίδια ιδιαιτέρως τη βραδιά – αν και όταν πρόκειται για υψηλής κλάσης… υποκριτές ποτέ δεν ξέρεις!

Απολαύστε κι εσείς ένα μικρό απόσπασμα, δείχνοντας την απαραίτητη ανοχή στην κακή ποιότητα εικόνας και ήχου που παράγεται από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων. Σε κάθε περίπτωση, το «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία» είτε ξαναπαρουσιαστεί στο “Βρυσάκι” στην Πλάκα που παιζόταν μέχρι πρότινος είτε σε ενδεχόμενη επανάληψη της βραδιάς στον… Κόμη των Άνω Πατησίων, αξίζει να το δείτε.

Η ίδια τη δημιουργός προλογίζει την παράσταση και θέτει το υπαρξιακό της ερώτημα ως εξής:

«Η παράσταση πραγματεύεται το θέμα Μνήμη και τα συνεπακόλουθά της. Σε απόπειρα ανασκόπησης του παρελθόντος δίχως το στοιχείο της νοσταλγίας, επιχειρεί να φωτίσει τους μηχανισμούς που συγκροτούν εικόνες και ψευδαισθήσεις σε αναμνήσεις, στην προσωπική μνήμη του καθενός. Σε μια χώρα που η σύγκριση του παρόντος με το παρελθόν κυριαρχεί τυραννικά στην καθημερινότητα, η παράσταση αποδομεί την αλήθεια της συλλογικής μνήμης. Τα τρία τελευταία χρόνια έννοιες με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές μοιάζουν να μετασχηματίζονται μπροστά στα μάτια μας. Ποια είναι η λύση για να αποφύγουμε το σοκ και να αντισταθούμε; Ποιος είναι ο τρόπος για να αντέξουμε την πραγματικότητα;».

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το υπέροχο κείμενο και την ερμηνεία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;