Τα σημαντικότερα γεγονότα του 2012 | Neolaia Anti-SumUp #1

Μία ημέρα πριν την αλλαγή του χρόνου και ο απολογισμός επιβάλλεται καθώς είναι τόσα πολλά αυτά που έγιναν φέτος. Κάποια από αυτά ίσως θα θέλαμε να τα ξεχάσουμε, για κάποια άλλα το έχουμε κάνει ήδη όμως είναι και μερικά που δε μας αφήνουν να τα ξεχάσουμε! Συγκεντρώσαμε λοιπόν για εσάς (και εμάς) τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον το 2012 χρησιμοποιώντας όλες μας τις αισθήσεις και τα αισθήματα!

Άκουσα:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι απλά ότι άκουσα αλλά ότι βαρέθηκα να ακούω… Ο λόγος γίνεται για το Gangnam Style του Νοτιοκορεάτη PSY, που από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκε να είναι πάμπλουτος, υπερδιάσημος, ευτυχώς όχι ακόμα σύμβολο του sex αλλά όλα τα περιμένω από αυτό τον πλανήτη. Επίσης, το άλλο τραγουδάκι που ηχεί στα αυτιά μας σαν καλοκαιρινό τζιτζίκι και έχει ακόμη πιο ηλίθιους στίχους από το πρώτο δεν είναι άλλο από το Call Me Maybe της Carly Rae Jepsen. Ένα χαρτάκι και ένα νούμερο τηλεφώνου κατάφεραν να κάνουν επιτυχία. Σε αυτό τον κόσμο ζούμε!

Είδα:

Το απόλυτο αθλητικό event, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, οι οποίοι υπήρξαν οι πιο high tech ever, είδαμε τη βασίλισσα να πέφτει από το ελικόπτερο με τον James Bond παρέα, είδαμε τις Spice Girls μαζί επί σκηνής μετά από τόσα χρόνια, είδαμε σπουδαίους αθλητές να αγωνίζονται και να συγκινούνται.

Το αντίστοιχο event, αν μπορούσε να υπάρξει αντιστοιχία, σε μουσικό επίπεδο είναι η Eurovision. Η φετινή μας εκπρόσωπος η Ελευθερία Ελευθερίου δεν τα πήγε και τόσο καλά στη βαθμολογία, δε βαριέσαι όμως την έμαθε ο πολύς ο κόσμος και έκανε καλό στην καριέρα της (σαν manager της μιλάω… τρομάζω!).

Ρίχτηκα στην πολιτική:

Α, ωραία περάσαμε, παράπονο δεν έχω… δεν μας άφησαν free χρόνο ούτε για πλάκα! Πήγαμε ψηφίσαμε μες στο Μάη, δεν τα βρήκανε και ξανά απ’ την αρχή, εκλογές καλοκαιριάτικο, μες στη ζέστη! Πέρασαν λίγες μέρες, ευτυχώς σχημάτισαν κυβέρνηση αλλιώς μας έβλεπα να πηγαίναμε με τα Mojito απ’τα beach bars  στα εκλογικά κέντρα.

Σας λέει κάτι το όνομα Λαγκάρντ; Αυτή η κατά τα άλλα συμπαθέστατη κυρία του Νομισματικού Ταμείου (δεν το πιστεύω ότι χρησιμοποιώ τη συμπάθεια και το ΔΝΤ στην ίδια πρόταση!) έφτιαξε μία λίστα με τους Έλληνες, επιφανείς προσωπικότητες που έχουν υπέρογκα ποσά σε τράπεζα του εξωτερικού. Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μία λίστα λοιπόν και βρισκόταν σε ένα usb, το οποίο χανόταν από υπουργικό γραφείο σε υπουργικό γραφείο. Εν τέλει έπεσε στα χέρια του Κώστα Βαξεβάνη, τη δημοσίευσε και βρήκε τον μπελά του. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς άστα να πάνε!

Έμαθα κροσέ:

Κροσέ στην ελληνική γλώσσα σημαίνει δύο πράγματα και είναι και τα δύο δανεικές λέξεις. Το ένα είναι το βελονάκι και το πλέξιμο και το άλλο οι γροθιές. Τι από τα δύο πιστεύετε ότι μας δίδαξε η ελληνική tv φέτος; Μα φυσικά το δεύτερο καθώς δε θα ξεχάσει κανείς μας το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη προς τη Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου και τα σχόλια υπήρξαν πολλά και ποικίλα!

Συγκινήθηκα:

Ήταν μία μέρα του Σεπτέμβρη θυμάμαι που το Twitter είχε κατακλυστεί από το hash tag #TolislovedMaria. Ψάχνοντας και διαβάζοντας ένα ένα τα tweets κατάλαβα πως πρόκειται για κάτι άσχημο, για ένα θάνατο, για ένα ερωτευμένο ζευγάρι που η μοίρα τα έφερε έτσι και ο ένας έφυγε για πάντα. Βούρκωσα. Πιο πολύ με έκανε να συγκινηθώ το θάρρος του Αποστόλη μπροστά στο θάνατο, δε φοβήθηκε που έφευγε παραμόνο ήθελε όλοι να μάθουν πόσο πολύ αγάπησε τη Μαρία.

Ενημερώθηκα:

Μία σάχλα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα! Θα μπορούσε! Είμαστε ο πλανήτης που κάνουμε θέμα για μέρες ένα πόδι που ξεπροβάλλει από ένα σκίσιμο φορέματος και φυσικά αναφέρομαι στην εμφάνιση της Angelina Jolie στα Oscars.

Αν μπορούσα να δώσω ένα τίτλο ως ο “Κερατάς της Χρονιάς” αναμφισβήτητα θα τον είχε κερδίσει με διαφορά ο Robert Pattinson. Τον απάτησε η δεσποινίς Stewart, εκείνος έφυγε απ’το σπίτι, εκείνη δεν έπαψε να ζητάει συγγνώμη, μη σας τα πολυλογώ, τα ξέρετε, τα χουμε πει… τα ξαναβρήκαν. Αν ήταν Έλληνας και αν μπορούσα να γράψω το χαρακτηρισμό που όλοι έχουμε στο λεξιλόγιο μας αυτό θα του έλεγα!

Συνέβησαν όμως και δυσάρεστα τη χρονιά που μας εγκαταλείπει. Δύο θάνατοι, δύο σπουδαίων ανθρώπων που μας χάρισαν σπουδαία τραγούδια και όμορφες στιγμές με τις ερμηνείες τους. Η μία είναι από το εξωτερικό και αναφέρομαι στη Whitney Houston και φυσικά ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο οποίος μπορεί να έφυγε από τη ζωή ωστόσο η φωνή του θα μας συντροφεύει για πάντα.

Λυπήθηκα:

Τρία περιστατικά που συγκλόνισαν το παγκόσμιο και άφησαν πίσω τους αθώα θύματα. Ο τυφώνας Sandy, η οργή της φύσης, που άφησε στο διάβα του εκατοντάδες κόσμου άστεγους. Το μακελειό στην κινηματογραφική πρεμιέρα του Batman, όπου έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα. Το τελευταίο και πιο πρόσφατο, που δε θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους καθώς νεαρός εισέβαλε σε σχολείο στο Κονέκτικατ και αφαίρεσε τη ζωή από 18 παιδάκια.

Διάβασα:

Τελευταίο και καλύτερο που λέμε! Είναι κόλλημα, είναι παράνοια, είναι πώρωση είναι οι “50 αποχρώσεις του γκρι“! Το βιβλίο που ξεπέρασε σε πωλήσεις κάθε προηγούμενο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις του Κρίστιαν Γκρέυ που έκαναν εκατομμύρια γυναίκες να τον ερωτευθούν. Και φυσικά το δεύτερο βιβλίο “Οι 50 πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι“. Έπεται και συνέχεια. Stay tuned!

Εγώ:

Μπορεί να σας φανεί λίγο ψωνίστικο ωστόσο μπήκα στην παρέα του neolaia.gr τον τελευταίο χρόνο και ήταν πραγματικά μία χρονιά που έμαθα πράγματα, συνεργάστηκα, και έκανα φίλους. Πριν γίνει πολύ μελό σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά και ένα 2013 υπέροχο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;