ΣΥΡΙΖΑ | Μνημείο διαφθοράς του δικομματισμού η Λίστα Λαγκάρντ

Ενδεικτικές ως προς αυτό ακόμα και οι απαντήσεις του Επιτρόπου Ρεν για την αξιωματική αντιπολίτευση

Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην εξέλιξη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε γνωστό ότι σε απάντηση του Όλι Ρεν ερωτήσεως στο Ευρωκοινοβούλιο του Ν. Χουντή αναφέρεται πως «ακόμα κι αν η λίστα Falciani, – Λαγκάρντ μπορεί να χαρακτηριστεί προϊόν υποκλοπής ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απαγόρευση εκ μέρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την αξιοποίησή της». Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εναπόκειται στις Ελληνικές Αρχές να αποφασίσουν την εκμετάλλευσή της Λίστας, ενώ από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι από την απάντηση του Επιτρόπου προκύπτει ότι από τη λίστα των 1700 προσώπων με μεγάλα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρεται και στο Μνημόνιο ο έλεγχος εξακολουθεί να προχωρά με ρυθμούς χελώνας. Εισπράχθηκαν 35,1 εκ. Ευρώ το 2011 και 34,4 εκ. Ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2012.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ παρατηρείται συνολικότερα για την αξιοποίηση της λίστας από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς:

«Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών.

Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η διαφθορά, η ελεγχόμενη ανομία και η παθογένεια του δικομματικού συστήματος των προηγούμενων δεκαετιών, έτσι όπως αυτό υπηρετήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα δύο κόμματα προσπάθησαν μάταια να κρύψουν την πολιτική προστασία που επεφύλαξαν σε όλους όσοι προσπάθησαν να θάψουν τα στοιχεία της λίστας, ενώ διαμόρφωσαν διαχρονικά ένα σύστημα ασυλίας των κομματικών ημετέρων, καθώς και σχέσεων διαπλοκής ισχυρών οικονομικών κέντρων με την πολιτική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;