Δεν γουστάρουμε την πολιτική σας!

Αυτό φαίνεται να αναφωνεί για άλλη μια φορά ο κόσμος και σαν να μην έχει άδικο με τον τρόπο που ασκείται συνήθως η πολιτική στην Ελλάδα. Σε σχετική έρευνα της Marc για του κυριακάτικο Έθνος οι πολίτες αντιλαμβάνβονται το πολιτικό σύστημα σε μεγάλη ρευστότητα σε ποσοστό 81,4%, τη στιγμή που το 54,5% ζητούν δημιουργία νέων κομμάτων, με τους καταξιωμένους επαγγελματίες να έχουν την προτεραιότητα για την πλειοψηφία να τα δημιουργήσουν και να πρωταγωνιστήσουν σε αυτά σε ποσοστό 23,8% και με τους  τεχνοκράτες να ακολουθούν με 20,1% και τους ακαδημαϊκούς με 20,5%, αφήνοντας ουραγούς τους πολιτικούς.

Γενικά οι πολίτες και ειδικότερα οι ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν στροφή της προς το Κέντρο, ενώ εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ακόμα πιο ριζοσπαστικό λόγο και εκείνοι του ΠΑΣΟΚ
συνολική ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς για να επιβιώσει. Εκείνοι των ΑΝΕΛ συντάσσονται με τον αρχηγό τους, ενώ της Χ.Α. τη θεωρούν (ακόμα τουλάχιστον κι ευτυχώς…) κόμμα διαμαρτυρίας. Τέλος, σχετικά αρνητικό είναι το κλίμα για τις επιλογές της ΔΗΜΑΡ.

Ακόμα, καλύτερα τα προβλήματα της χώρας μπορεί να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση από τη σημερινή κυβέρνηση, ποσοστό 29,4%, ενώ το 49,3% των ερωτώμενων απάντησε καμία, ούτε η σημερινή, αλλά ούτε και μια με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ, με εξαίρεση το ηλικιακό γκρουπ 18 – 34. Επίσης, 60,8% των ερωτηθέντων δεν θέλουν ανασχηματισμό, αλλά και το 67,1% διατηρεί αρνητική γνώμη για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, αμφιβάλλοντας για το κατά πόσο οδηγούν στην ανάπτυξη.

Για το 2013 οι μεταξύ 35-54 ετών  σε ποσοστό 71,2% εμφανίζονται απαισιόδοξοι, όπως και οι οι νέοι 18-24 ετών σε ποσοστό 60,1%, ποσοστό ανάλογο και με τους 55 ετών και άνω

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;