Εστιατόριο Polly Maggoo | Ποιος είπε ότι η γαλλική κουζίνα δεν είναι προσιτή;

Το Μεταξουργείο είναι από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην αφάνεια, παραμελημένο και βρόμικο. Φαίνεται όμως πως κάτι έχει αλλάξει, ευτυχώς προς το καλύτερο. Στο παρελθόν έχουμε μιλήσει για το Aleria, ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια της Αθήνας. Στα στενά του Μεταξουργείου μπορείτε να βρείτε πολλά ξεχωριστά και ιδιαίτερα μαγαζιά, ένα από αυτά το Polly Maggoo. Πρόκειται για ένα αμιγώς γαλλικό εστιατόριο, με εξαιρετική κουζίνα. Το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές και μπορώ να δηλώσω απόλυτα ικανοποιημένα από όλες τις επισκέψεις μου.

Το χώρο έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτονας Παναγιώτα Καμπέρου, που είναι η σύζυγος του σεφ και ιδιοκτήτη Γιώργου Ηλιού. Έχει κινηθεί σε χαλαρή διακόσμηση, μεταμοντέρνα και βιομηχανική, με γήινες αποχρώσεις. Το βασικό χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι ο μικρός και εξαιρετικά απλός χώρος, με τη μεγάλη τζαμαρία. Το εστιατόριο άνοιξε το Νοέμβρη του 2009 και από τότε έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Το όνομά του προέρχεται από μια γαλλική ταινία του ’66 με τίτλο “Qui etes-vous, Polly Maggoo?”

Το περιβάλλον είναι ζεστό και φιλικό, με υπόκρουση χαλαρή γαλλική και jazz μουσική. Το μενού είναι σχετικά μικρό, αλλά όλα τα πιάτα είναι προσεκτικά δουλεμένα από τον σεφ, ο οποίος σπούδασε στην Ecole Superieure de Cuisine στη Σορβόνη και πέρασε από διάφορες γαλλικές κουζίνες. Το προσωπικό είναι πάντα ευχάριστο και πολύ φιλικό, ενώ ο ίδιος ο chef περνάει από όλα τα τραπέζια για να εξασφαλίσει πως όλοι έμειναν ικανοποιημένοι.

Οφείλω να ομολογήσω πως όλα τα πιάτα είναι δελεαστικά, κάθε φορά δυσκολεύομαι να αποφασίσω τι θα πρωτοδοκιμάσω. Την τελευταία φορά που επισκεφθήκαμε το Poolly Maggoo, επιλέξαμε ανάμεικτη σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί και παστράμι Δράμας (7ευρώ) και από ορεκτικά σαλιγκάρια (9 ευρώ), αυγά brouille με μυρώνια και λάδι τρούφας (9 ευρώ) και φακές με ψιλοκομμένα μυρωδικά και μπέικον σε απαλή βινεγκρέτ μουστάρδας Dijon, που συνοδεύεται από ένα αυγό ποσέ (8 ευρώ).

Από κυρίως δοκιμάσαμε συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με πατατούλες σοτέ, μπράντι, σπαράγγια και εσαλότ (16 ευρώ), μυλοκόπι με χόρτα σωτέ και σάλτσα πορτοκάλι (16 ευρώ), και σολομό με noodles λαχανικών (14 ευρώ).

Όλα τα πιάτα είναι εξαιρετικά μαγειρεμένα και έχουν το δικό τους χαρακτήρα με δυνατές γεύσεις. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους σα μια από τις καλύτερες επιλογές για έξοδο!

Tip: Το Poolly Maggoo συμμετέχει στο πρόγραμμα « Βγαίνουμε Αθήνα», του Δήμου Αθηναίων.

Ετυμηγορία: Εννοείται να πάτε!! Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Εκπληκτικά πιάτα!

Κουζίνα: γαλλική
Τιμές: 20-30 ευρώ το άτομο

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;