Aleria restaurant στο Μεταξουργείο

Το Μεταξουργείο αποτελεί περιοχή τεράστιων αντιθέσεων. Από τη μια η εγκατάλειψη και η υποβάθμιση και από την άλλη θέατρα, gallery, bars και gourmet εστιατόρια να προσδίδουν ζωντάνια σε κάθε δρόμο και σε κάθε στενό.

 Ίσως αυτός είναι ο λόγος που με έχει μαγέψει τόσο πολύ. Μου αρέσει πάρα πολύ να διασχίζω τους δρόμους και να χαζεύω τα υπέροχα νεοκλασικά κτίσματα. Δυστυχώς το 46% αυτών, είναι πλέον εγκαταλελειμμένα.

 Στο Μεταξουργείο έχεις τη δυνατότητα να δειπνήσεις σε εξαιρετικά εστιατόρια, με γεύσεις συγκεντρωμένες από όλο τον κόσμο. Ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια είναι το Aleria. Στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό, πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο, φωτισμένο και περιποιημένο, να αποτελεί το στολίδι του σκοτεινού δρόμου της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από την πρώτη κιόλας ματιά σε μαγεύει. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του κτιρίου, στο ισόγειο, αντικρίζεις το bar και την είσοδο για την καλοκαιρινή αυλή, ενώ στα αριστερά η εντυπωσιακή παλιά ξύλινη σκάλα με τον τεράστιο καθρέφτη, σε οδηγεί στον πρώτο όροφο, όπου και βρίσκεται το εστιατόριο.

Προσωπικά για εμένα, το Aleria είναι το πιο όμορφο και ξεχωριστό εστιατόριο που έχω επισκεφθεί. Έχει διατηρήσει τη διάταξη που είχε ως κατοικία δημιουργώντας μια ατμόσφαιρά ζεστή και φιλόξενη, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει διαφορετικές εποχές και στυλ παντρεύοντας το διαχρονικό με το μοντέρνο. Είναι πληθωρικά διακοσμημένο, με υπέροχες ταπετσαρίες, κομψά τραπεζάκια με κεραμικά γλυπτά και φανταστικούς πίνακες ζωγραφικής στους τοίχους.

Με την είσοδό μας στον κυρίως χώρο του εστιατορίου αντικρίσαμε  καλοντυμένα ζευγάρια να δειπνούν, κάνοντας ακόμα πιο έντονη την αντίθεση με την περιοχή. Ο κύριος που μας υποδέχτηκε, μας οδήγησε σε ένα όμορφα διακοσμημένα τραπέζι με στρωμένα σερβίτσια και ένα μπουκέτο λουλούδια στη μέση. Το service ήταν άψογο και διακριτικό από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο χώρο έως τη στιγμή που αποχωρήσαμε.

 Ξεκινήσαμε το γεύμα με μια ζεστή σούπα με γλυκοπατάτα (5 ευρώ) και συνεχίσαμε με μια δροσιστική πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, τυρί μετσοβόνε, λιαστή ντομάτα και καρύδι (9 ευρώ), την οποία μοίρασε κομψά η σερβιτόρος. Περνώντας τώρα στα κυρίως παραγγείλαμε ριζότο θαλασσινών με γαρίδες, καλαμάρι και χταπόδι (14 ευρώ) και σολομό με noodle λαχανικών (18 ευρώ). Συνοδεύσαμε το δείπνο με δυο ποτήρια λευκό κρασί. Δεν μπορώ να πω ότι συγκλονίστηκα από τη γευστική εμπειρία. ‘Όλα ήταν ολόσωστα μαγειρεμένα, αλλά ήταν απλές συνηθισμένες γεύσεις. Αυτό που σε κερδίζει αδιαμφισβήτητα είναι ο υπέροχος χώρος.

Tip1: Το 1854 λειτούργησε στην περιοχή εργοστάσιο επεξεργασίας μεταξιού έως το 1875, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Χανς Κρίστιαν Χάνσεν και στο οποίο το Μεταξουργείο οφείλει το όνομά του.

Tip2: Το Aleria πήρε το όνομά του από την Αλέρια, μια περιοχή της Κορσικής όπου στα τέλη του 17ου αιώνα προσάραξαν Μανιάτες θέλοντας να σωθούν από τον τουρκικό ζυγό μεταφέροντας μαζί τους σημαντικά στοιχεία της Μανιάτικης γαστρονομίας.

Ετυμηγορία: Αξίζει και μόνο για τον απίστευτο χώρο!

Κουζίνα: ελληνική δημιουργική
Τιμές: 25-30 ευρώ το άτομο

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
4'
5 - 9
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;