Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Αν δε με ρίχνανε, δε θα υπήρχε ΔΝΤ!

Πριν το τέλος του έτους αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο που αφορά την διακυβέρνησή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, 19 χρόνια μετά την πτώση.

Σύμφωνα με ηλεκτρονικά μέσα, ίσως ο πιο controversial Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης κάνει ένα projection των τότε μέτρων του στο σήμερα και υποστηρίζει πως “αν με είχαν αφήσει να κυβερνήσω”, τώρα δε θα υπήρχε ΔΝΤ και Μνημόνιο.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που είχε προγραμματίσει και δε διστάζει να αναγνωρίσει κάποια λάθη, παραλείψεις, ακόμη και καθυστερήσεις στην πρώιμα ολοκληρωμένη κυβερνητική του θητεία. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός πως παρότι επισημαίνει πως αν δεν είχαν ρίξει την κυβέρνησή του θα είχε εμποδιστεί η χρεοκοπία και η είσοδος του ΔΝΤ, δεν κάνει καμία αναφορά στον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην πτώση της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλος από τον τωρινό Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Χαρακτήρισε την διακυβέρνησή του ως ένα ήπιο ελληνικό Μνημόνιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας και όχι επιβεβλημένο από ξένους, ενώ αξιολόγησε ως συνυπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση της χώρας τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου και τις κυβερνήσεις τους. Αντιθέτως, υποστηρίζει την πρώτη διακυβέρνηση Σημίτη, λέγοντας πως ακολούθησε την δική του (σ.σ. του Μητσοτάκη) δημοσιονομική πολιτική για τη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους, πολιτική που όπως λέει εγκαταλείφθηκε κατά τη δεύτερη περίοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;