Ακίνδυνα τελικά τα κινητά για την υγεία μας;

Mεγάλη χαρά θα πάρουν οι Έλληνες που έχουν 15 εκατ. ενεργές συσκευές, αφού μία νέα έρευνα έδειξε ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν μπορούν να ενοχοποιηθούν για την εμφάνιση γλοιώματος.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology και πραγματοποιήθηκε στις Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία. Αφορά κυρίως στο γλοίωμα, το οποίο είναι η συνηθέστερη και σοβαρότερη μορφή καρκίνου του εγκεφάλου που προσβάλλει τους ενήλικες.

Όπως αναφέρει το BGR, τα αποτελέσματα έδειξαν ελαφριά άνοδο των περιπτώσεων στις γυναίκες, ηλικίας 20-39 από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα, αλλά στους άντρες της αντίστοιχης ηλικίας παρατηρήθηκε πτώση.

Ο λόγος που οι ερευνητές επέλεξαν τις σκανδιναβικές χώρες για τη διεξαγωγή της έρευνας είναι γιατί αυτές απότελούν τις πρώτες χώρες στον κόσμο, των οποίων ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους είχε στην κατοχή του, ένα κινητό τηλέφωνο (40% το 1997 στη Φινλανδία).

Όσοι παραμένουν ακόμα επιφυλακτικοί με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, θα πρέπει να περιμένουν πάντως ακόμα μία δεκαετία, ώστε να μπορούμε να πούμε με 100% βεβαιότητα ότι οι συσκευές αυτές δεν προκαλούν όγκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;