Altamira restaurant στο Κολωνάκι

Για τη δράση ‘Βγαίνουμε Αθήνα’ που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Αθηναίων προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανό το ιστορικό  κέντρο της πρωτεύουσας έχουμε μιλήσει ξανά, σε προηγούμενη δημοσίευση για το εστιατόριο Αθήρι. Κάθε Τρίτη τα café, τα bar και τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, θα προσφέρουν οικονομικές τιμές σε όλους τους πελάτες που θα τα επισκέπτονται. Πρόκειται για μια πολύ ωραία κίνηση που αγκάλιασαν θερμά τόσο τα καταστήματα που συμμετέχουν στη δράση όσο και οι πολίτες, με ευνοϊκά αποτελέσματα και για τις δυο πλευρές.

Την προηγούμενη Τρίτη επισκέφθηκα με την παρέα μου (τρία άτομα) το Altamira, στο Κολωνάκι. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο διώροφο νεοκλασικό, στην επάνω πλευρά του Αγίου Διονυσίου. Στην είσοδο του εστιατορίου υπάρχει μια πάρα πολύ έξυπνη και πρωτότυπη συσκευή στην οποία βάζεις τη δεξιά σου παλάμη και ξαφνικά η συσκευή αρχίζει αν κινείται κυκλικά μέχρι να σταματήσει σε ένα από όλα τα σχέδια που υποτίθεται σε αντιπροσωπεύει καλύτερα. Αν επισκεφθείτε το μαγαζί μην παραλείψετε να παίξετε, έχει πολύ πλάκα. Βάζω και μια φωτογραφία για να καταλάβετε περίπου πως ακριβώς είναι η συσκευή.

Συνεχίζοντας από την είσοδο ανεβαίνεις μια πανέμορφη στριφογυριστή παλιά ξύλινη σκάλα για να βρεθείς στο χώρο του εστιατορίου. Το εστιατόριο χωρίζεται σε δωμάτια με πολύ όμορφη και προσεγμένη διακόσμηση.

Ο σερβιτόρος μας οδήγησε σε μια ροτόντα δίπλα από το παράθυρο και μας ενημέρωσε για το menu, το οποίο ήταν συνδυασμός πιάτων από μια σαλάτα και ένα κυρίως πιάτο της επιλογής σου και κινούταν σε μεξικάνικες και αραβικές γεύσεις. Είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε πέντε σαλάτες και εννιά κυρίως πιάτα.

Εμείς επιλέξαμε από τις σαλάτες, όπως φαίνονται στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά:

Ensalada de corason με πράσινη σαλάτα, σταφίδες, σουσάμι, ρόδι, λιαστή ντομάτα και dressing πορτοκαλιού.

Φατούς με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, μαϊντανό και αραβικές πίτες.

Σαλάτα Αλταμίρα με μαρούλι, αβοκάντο, ρόκα, κοτόπουλο, μανιτάρια και ξινή κρέμα.

Και από κυρίως, πάλι αριστερά προς τα δεξιά:

Κεσαντίγια με λιωμένο τυρί και γουακαμόλε.

Τσιμιτσάνγκα _τορτίγια με κοτόπουλο, ντομάτα, τυρί και ξινή κρέμα.

Κίμπε κοτόπουλο- Κεφτέδες από κοτόπουλο γεμιστοί με δυόσμο και δυο διαφορετικά τυριά.

Κλείσαμε το δείπνο με μια Μεξικάνα, είναι ένα παραδοσιακό μεξικάνικο γλυκό, το οποίο είχε τρεις στρώσεις από μαλακή τορτίγια εναλλασσόμενες από σοκολάτα και στο επάνω μέρος ήταν καλυμμένο με ένα είδος άγλυκης σχεδόν σαντιγί (6 ευρώ). Προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου!

Τέλος, μαζί με το λογαριασμό μας έφεραν και ένα κέρασμα, που ήταν σφηνάκια γρανίτας.

Tip1: Τα Altamira είναι τα πιο γνωστά εστιατόρια πολυεθνικής κουζίνας στην Αθήνα. Η αρχή έγινε το 1995 με το πρώτο Altamira στο Μαρούσι, το οποίο στεγάζεται σε ένα όμορφο διώροφο αρχοντικό. Το δεύτερο κατάστημα άνοιξε το 2001 στο Κολωνάκι.

Tip2: Το πρόγραμμα ‘Βγαίνουμε Αθήνα’ ισχύει κάθε Τρίτη, μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου. Τα καταστήματα του κέντρου που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θα προσφέρουν ειδικά μενού με € 10, καφέ με € 2, ποτό με € 5, και κρασί σε φιάλη με € 12.

Ετυμηγορία: Εννοείται να πάτε!

Κουζίνα: Πολυεθνική. Συνδυασμός γέυσεων από Μεξικό, Αραβία, Κίνα και Ινδία.
Τιμές: 10 ευρώ το άτομο

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;