Αθήρι restaurant στον Κεραμεικό

Ο Δήμος Αθηναίων προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανό το ιστορικό  κέντρο της πρωτεύουσας, πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε τη δράση ‘Βγαίνουμε Αθήνα’. Κάθε Τρίτη τα café, τα bar και τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, θα προσφέρουν οικονομικές τιμές σε όλους τους πελάτες που θα τα επισκέπτονται. Πρόκειται για μια πολύ ωραία κίνηση που αγκάλιασαν θερμά τόσο τα καταστήματα που συμμετέχουν στη δράση όσο και οι πολίτες, με ευνοϊκά αποτελέσματα και για τις δυο πλευρές.

Από τα εστιατόρια που συμμετέχουν στη δράση επιλέξαμε να επισκεφθούμε το αθήρι, το οποίο έχει βραβευθεί από το Michelin Guide ως ένα από τα 15 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια για το 2012. Ο βραβευμένος chef, Αλέξανδρος Καρδάσης μελετά καλά την παράδοση και χρησιμοποιώντας μόνο αγνά υλικά, προσεκτικά διαλεγμένα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δημιουργεί μοναδικά πιάτα.

Το εστιατόριο φιλοξενείται σε μια όμορφη μονοκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, με υπέροχη αυλή. Ο εσωτερικός χώρος ανακαινίσθηκε πρόσφατα ακολουθώντας την κουλτούρα του εστιατορίου, που υποστηρίζει τη δημιουργία και την απόλαυση, συνδυάζοντας την παράδοση με την προοπτική. Πρόκειται για έναν απλό και άνετο χώρο, όπου επικρατούν κυρίως γήινα χρώματα. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν τα τεράστια ξύλινα παράθυρα. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κράτηση αρκετές ημέρες νωρίτερα αλλιώς δεν υπάρχει πιθανότητα να βρείτε διαθέσιμο τραπέζι. Το μαγαζί είναι σχετικά μικρό και ήταν κατάμεστο από κόσμο από τις δέκα που πήγαμε μέχρι τη στιγμή που φύγαμε. Στα περισσότερα τραπέζια δοκίμαζαν το menu του βγαίνουμε Αθήνα, που είναι το απόλυτο “value for money” και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Όσον αφορά το service, οι σερβιτόροι ήταν πολύ ευγενικοί και διακριτικοί. Στα συν ότι δε σε υποχρεώνουν να πάρεις εμφιαλωμένο νερό, όπως συνηθίζεται, αλλά σερβίρουν νερό βρύσης σε κανάτα.

Όσον αφορά το φαγητό, το γεύμα άνοιξε με μια υπέροχη βελουτέ σούπα λαχανικών και ολόφρεσκα χειροποίητα ζεστά ψωμάκια με ρίγανη. Ήταν υπέροχος συνδυασμός! Συνεχίσαμε με μια ατομική σαλάτα από πανδαισία πράσινων λαχανικών, η οποία συνοδευόταν από μια πολύ ωραία γλυκιά σως. Τα διάφορα λαχανικά εποχής συλλέγονται από τον food scouter Σωτήρη Λυμπερόπουλο, στις Ράχες Μεσσηνίας και χρησιμοποιείται βιολογικό ελαιόλαδο από την Κρήτη. Το κυρίως ήταν τέσσερις κρεμμυδοντολμάδες με χοιρινό, σερβιρισμένοι  με πουρέ μήλου. Τέλος, για επιδόρπιο δοκιμάσαμε creme brulee με πορτοκάλι και κάρδαμο. Όλα τα γλυκά  παρασκευάζονται στο αθήρι σε συνεργασία με το σεφ ζαχαροπλαστικής Θεόδωρο Μωυσίδη. Ολόκληρο το menu στοιχίζει μόλις 10 ευρώ!

Συνοδεύσαμε το δείπνο με ένα ποτήρι μοσχοφίλερο, με έντονη φρουτώδη γεύση. Συγκεκριμένα, επιλέξαμε ένα μπουκάλι Γιορτή Μοσχοφίλερο Σεμέλη  το οποίο κόστιζε13 ευρώ.

Tip1: Το αθήρι έχει πάρει το όνομα του από την ποικιλία κρασιού Αθήρι, που προέρχεται από τα νησιά του Αιγαίου. Η ποικιλία Αθήρι είναι ποικιλία πρώιμης ωρίμανσης και θεωρείται μία από τις καλύτερες λευκές ελληνικές ποικιλίες οινοποιίας.

Tip2: Το πρόγραμμα ‘Βγαίνουμε Αθήνα’ ισχύει κάθε Τρίτη, μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου. Τα καταστήματα του κέντρου που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θα προσφέρουν ειδικά μενού με € 10, καφέ με € 2, ποτό με € 5, και κρασί σε φιάλη με € 12.

Ετυμηγορία: Εννοείται να πάτε!

Κουζίνα: ελληνική

Υ.Γ  Αν θες και εσύ να μαθαίνεις πρώτος για τα αγαπημένα σου μέρη αλλά και να τα σχολιάζεις τότε κάνε “like” στην σελίδα μας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;