ΑΝΕΞΕΛ | Στα κάγκελα Καμμένος, Μανώλης και εσωκομματική αντιπολίτευση

Μετά τον γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλο που αμφισβητεί ευθέως την ηγεσία Καμμένου στο κόμμα, ύστερα από πολιτικό πλαίσιο του τελευταίου που εκφωνήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της  Κ.Ο. των ΑΝΕΞΕΛ για διεύρυνση προς την πατριωτική αριστερά, και ο Γιάννης Μανώλης θέτει από το πρωί θέμα άμεσης αλλαγής ηγεσίας, με την κίνησή του να παραιτηθεί από τα κομματικά του καθήκοντα και επιτεθεί σφόδρα στον Πάνο Καμμένο για τις πρόσφατες, όπως λέει, θέσεις του περί υιοθέτησης ως νομίσματος του δολαρίου, τη συνεργασία με την αριστερά, αλλά και το όσα είχαν γίνει με ανεπίσημο έγγραφο του κ. Καμμένου προς στον ΠτΔ κ. Παπούλια σε συνεδρίαση υπό τον Πρόεδρο μεταξύ των δύο φετινών εθνικά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο Π. Καμμένος απάντησε στον κ. Μανώλη από το Twitter ότι: «Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ….ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ», ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζεται ότι το θέμα του κ. Μανώλη «ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης». Ο κ. Μανώλης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και της Πόπης Τσαπανίδου «Τώρα», ανέφερε ότι ο κ. Καμμένος είχε πει ψέματα καθώς όντως είχε δώσει το περίφημο non-paper υπουργοποίησής του στο ΥΠΕΘΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε σχετικά πως «έκανε το πρώτο λάθος που το έδωσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ενώ αποκάλυψε, ακόμα, ότι μετά από το περιστατικό τον μετέπεισε ο Χρήστος Ζωής να είναι εκ νέου υποψήφιος παρότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε πλέον κάτι τέτοιο. Επίσης, ο κ. Μανώλης είπε για τον κ. Καμμένο σε σχέση με την επίμαχη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΕΛ όπου αποχώρησε πριν ακούσει την κριτική των στελεχών του για τις θέσεις του περί διεύρυνσης προς αριστερά ότι «πρώτη φορά είδε πρόεδρο να γίνεται λαγός… Συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα»!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μανώλης τόνισε ότι «αντί να φτιάξουμε το κόμμα έφυγε για 2 μήνες διακοπές», ενώ για την πρόταση Καμμένου στον κ. Τσίπρα, να παραιτηθούν οι βουλευτές των δύο κομμάτων ώστε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, δήλωσε ότι δεν έστεκε  συνταγματικά. Επίσης, ανέφερε για τον κ. Καμμένο ότι «Δεν συζητάει με κανέναν και μιλάει συνεχώς για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν να λέει στον κόσμο “πήγαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ”, μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για δολάριο… δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτε. Σήμερα λέει άλλα, το βράδυ άλλα, αύριο άλλα», κι ότι παρότι είχε κλείσει συμφωνία για διεύρυνση του κόμματος με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο τη ματαίωσε, ενώ διευκρίνισε και προς αποφυγή παρεξηγήσεων πως δεν σκοπεύει να γυρίσει στη ΝΔ.

Στους αμφισβητίες, εκτός Μανώλη που παραιτήθηκε,  εντάσσονται οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Ζώης, Κουίκ, Κουράκος, όπως και η αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Κόλλια – Τσαρουχά, που δεν συνυπέγραψαν την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων, η οποία εξέφραζε τις απόψεις του Προέδρου αναφέροντας πως «δηλώνουμε ότι στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν υπάρχουν ”κορυφαία στελέχη”. Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε. Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι», και υπογράφεται από 16 εκ των 20 Βουλευτών του κόμματος, τους Π. Μελάς, Ε. Κουντουρά, Ι. Δημαράς, Ν. Μαριά, Μ. Ιατρίδη, Γ. Αβραμίδης, Ρ. Μακρή, Μ. Ουζουνίδης, Π. Χαϊκάλης, Β. Καπερνάρος, Σ. Ξουλίδου, Μ. Χρυσοβελώνη, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Χ.Μ. Γιαταγάνα.

 Η διαμάχη των δύο πλευρών αναμένεται να επιλυθεί με εσωκομματικές διαδικασίες, κι ως κορυφαία όλων το συνέδριο το οποίο με βάση την ηγεσία του κόμματος θα διεξαχθεί τον  ερχόμενο Απρίλιο.

Και μη χειρότερα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;