Αισιόδοξοι Σαμαράς και κυβερνητικοί εταίροι‏

Μετά τη συμφωνία καταβολής των δόσεων του μνημονίου οι τρεις κυβερνητικοί αρχηγοί κ.κ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης συναντήθηκαν δηλώνοντας ικανοποιημένοι από τη διαπραγματευτική επίδοση της κυβέρνησης τους και σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός μιλώντας λίγο αργότερα στο υπουργικό συμβούλιο προέτρεψε τους υπουργούς του να επιταχύνουν το έργο τους, δείχνοντας ότι αφήνει για αργότερα τον ανασχηματισμό. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση τους με τον Α. Σαμαρά εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για το μέλλον του τρικομματικού κυβερνητικού σχηματισμού.

Σαμαράς: Όχι στη Θριαμβολογία

«To τελευταίο διάστημα είχαμε το μεγάλο ζήτημα της ευρωπαικής μάχης. Αυτή η μάχη τερματίστηκε στο τελευταίο Eurogroup. Δεν θέλω να ακούσω θριαμβολογίες, πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα», τόνισε ο Α. Σαμαράς στο Υπουργικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας παράλληλα πως στόχος είναι η ανάπτυξη, καθώς κι ότι «θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου, και συχνά στα υπουργεία, θα είμαι ένας διαφορετικός πρωθυπουργός, ζητούμενο είναι οι θέσεις εργασίας και εκεί θα κριθούμε». Με αυτή, δε, την τελευταία του αναφορά φάνηκε να ρέπει περισσότερο προς τον ορισμό κυβερνητικής επιτροπής για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, παρά να επιθυμεί, προς το παρόν, τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε, ακόμα, ένα τρίπτυχο που θα διέπει στο εξής τη λειτουργία των υπουργείων: “Αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργείου στον προϋπολογισμό του (θα υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου), εφαρμογή των μέτρων χωρίς χαλάρωση, βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι στόχος του κάθε υπουργείου και γι’ αυτό υπάρχει η εποπτεια. Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών. Το ζητούμενο είναι ο συντονισμός των υπουργείων με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, κ. Τάκη Μπαλτάκο, υπεύθυνο”, ενώ τρίτο σημείο ανέφερε τη διαμόρφωση σωστού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και στα πλαίσια αυτά δεσμεύτηκε για την άμεση εκτέλεση των επιστροφών φόρων στις επιχειρήσεις που τους οφείλει το κράτος.

Βενιζέλος: Πιο σίγουροι

Το κλίμα έχει αλλάξει, οι Έλληνες να νιώθουν πιο σίγουροι. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη στιγμή» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Ευ.Βενιζέλος μίλησε για «νέο πλαίσιο και νέα αφετηρία» που ορίζει η απόφαση του Eurogroup, που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών. «Το κλίμα έχει αλλάξει, πρέπει να πιστέψουμε κι εμείς σε αυτό. Η χώρα έχει σταθεί όρθια και οι Έλληνες μπορούν να νιώθουν πιο σίγουροι» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, «και όχι των τραπεζιτών», όπως είπε και να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «δεν αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής συζήτησης».

Κουβέλης: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη

Ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση του με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ξεκαθάρισε σε δημοσιογράφους που του απεύθυναν σχετικά ερώτηματα ότι η συμφωνία συνέχισης της δανειοδότησης της χώρας είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη κι ότι μέχρι και τη σημερινή συνάντηση αρχηγών δεν έχει τεθεί ζήτημα ανασχηματισμού κι ούτε φαίνεται να υπάρχει προοπτική άμεσης τέτοιας εξέλιξης.

Η ανακοίνωση:

“Είναι προφανές ότι συζητήσαμε για τις αποφάσεις του Eurogroup. Είναι μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Η χώρα παραμένει στην Ευρωζώνη και πορεύεται σταθερά στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που έχει. Βεβαίως, τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις του Eurogroup πρέπει να βρουν και τη συγκεκριμένη προέκτασή τους. Αναφορικά με την αναπτυξιακή διαδικασία η οποία πρέπει να υπάρξει σε σχέση πάντοτε με την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Και, βεβαίως, το κυβερνητικό έργο πρέπει να έχει σταθερή την προσήλωσή του στο να υπάρξει και να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και την αντιμετώπιση των ζητημάτων της κοινωνίας. Ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας είναι αναγκαίο να υπάρξει με το δεδομένο ότι μεγάλα στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας υποβαθμίζονται κάθε μέρα και περισσότερο.

Επιβεβαιώνεται, κατά συνέπεια, η επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξει την κυβέρνηση. Να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των ζητημάτων-που τα αντιμετωπίσαμε- για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Να μην περιέλθει η χώρα σε πολιτική αστάθεια και να αρχίσει η διαδικασία για την έξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει βρεθεί η χώρα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό με όλη την κοινωνία παρούσα, η οποία έχει κάνει πάρα πολλές θυσίες, να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση όλων εκείνων των ζητημάτων για να πάει η χώρα μπροστά”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;