One World Football | Η μπάλα για τα παιδιά του Τρίτου Κόσμου

 

Ο Tim Jahnigen είναι ένας άνθρωπος που αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στο να προσφέρει το χαμόγελο σε παιδιά του Τρίτου Κόσμου και απ’ ότι φαίνεται ο στόχος του πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Το δημιούργημά του λέγεται One World Football και αποτελεί στην ουσία μια μπάλα ποδοσφαίρου ειδικά φτιαγμένη ώστε να αντέχει τα πάντα και να μην καταστρέφεται ποτέ όσο κι αν χρησιμοποιηθεί.

Αφορμή για το σχέδιο αυτό ήταν ένα ντοκιμαντέρ που παρακολούθησε ο Jahnigen το οποίο έδειχνε πώς τα περισσότερα παιδιά στις υπανάπτυκτες χώρες βρίσκουν ως καταφύγιο από τις κακουχίες το να κλωτσάνε μια -συνήθως αυτοσχέδια- μπάλα έστω και για τις λίγες ώρες που αυτή άντεχε στο ανώμαλο έδαφος.

Βοηθός στην προσπάθειά του ήταν ο Sting, ο οποίος και χορήγησε μεγάλο μέρος των χρημάτων που χρειάζονταν για να φτιαχτεί το πρωτότυπο της One World Football (η οποία πήρε το όνομά της από κομμάτι των Police).

Μέχρι σήμερα ο  Jahnigen έχει καταφέρει να προχωρήσει την εφεύρεσή του αισίως στην τέταρτη γενιά της, παράγοντας γύρω στις 50.000 τέτοιες μπάλες και φτάνοντας τες να έχουν διάρκεια ζωής μέχρι και 30 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
FT
2 - 2
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
'
80 - 82
BARC
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;