ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης | Προσφυγή στο ΣτΕ για απολύσεις και περικοπές

ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης | Αποχή από τα καθήκοντά τους οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση του Ιδρύματος αποφάσισε:

Να καταθέσει ακυρωτική προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του Ν. 4093/2012 που περικόπτει σε τραγικό βαθμό τους μισθούς των μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού και οδηγεί σε απολύσεις των Διοικητικών Υπαλλήλων.

Οι διατάξεις αυτές είναι αντισυνταγματικές επειδή πλήττουν κατάφωρα το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οδηγούν σε οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, σε πλήρη υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και σταδιακό στραγγαλισμό της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών των Ιδρυμάτων.

Με την ενέργειά μας αυτή δηλώνουμε απερίφραστα και προς κάθε κατεύθυνση πως οποιαδήποτε περικοπή μισθολογίου θα δυναμιτίσει κάθε ειλικρινή προσπάθεια για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, και η Διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ – Θεσσαλονίκης θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δίκαιες και αγωνιώδεις διεκδικήσεις του στελεχιακού δυναμικού του για την αποτροπή της πλήρους υποβάθμισης και της εξαθλίωσης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού περιβάλλοντος.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
12'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
12'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;