Neolaia's Fav | Τι ακούμε όταν είμαστε κολλημένοι στην κίνηση

Με αφορμή τις συνεχόμενες μέρες ατελείωτης κίνησης που όλοι τραβήξαμε και τις πολλές ακόμα που -δυστυχώς- έρχονται, εμείς εδώ στο neolaia.gr σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις μουσικές που επιλέγουμε να μας συντροφεύουν στις δύσκολες ώρες του δρόμου:

Νικόλας Μπαρδάκης: System Of A Down – Mesmerize (Full Album)

Δεν ήθελα να το παίξω έξυπνος αλλά είναι πραγματικά μία δύσκολη και μεγάλη ιστορία.
Δεν είναι ένα τραγούδι είναι ένα ολόκληρο άλμπουμ που σε 36 λεπτά μπορεί να σε ανεβάσει, ηρεμήσει, να σε κάνει να ταξιδέψεις. Θα μου πεις πώς γίνεται. Και όμως.

Θες να κατέβεις την Κηφισίας με κίνηση; Ίσως χρειαστεί να το ακούσεις και δεύτερη φορά.  Συμβουλή: Αν εχεις πιει πρέπει σίγουρα να το έχεις στο αμάξι.

Γιώργος Γκριτζάλας: Καλό ραδιόφωνο + 90s Greek Pop

Γενικά όταν είμαι στο αμάξι προτιμώ να ακούω ραδιόφωνο και ειδικά αυτά που δεν προτιμάνε την ξερή playlist, αλλά έχουν παραγωγούς με χιούμορ, κρατώντας καλή παρέα όταν σου έχουν σπάσει τα νεύρα.

Για να συνοδεύσω το άρθρο με ένα youtube video όμως, θα βάλω ένα αφιέρωμα που βρήκα για την δεκαετία των 90s, που γενικά όποτε πετυχαίνω τραγούδι από τη συγκεκριμένη δεκαετία στο ραδιόφωνο, βοηθάω σαν άλλος κάγκουρας και τα γύρω αυτοκίνητα να το ακούσουν.

Γιώργος Τσαλίκης: Frank Zappa – Any Way The Wind Blows

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Το καλύτερο τραγούδι για να ξεκινάς τη μέρα σου και να προετοιμαστείς ψυχολογικά για τις δυσκολίες που έχεις να αντιμετωπίσεις.

Το καλύτερο τραγούδι για να κλείσεις τα μάτια σου μέσα σε ένα αποπνιχτικό τραμ και να σε μεταφέρει στην παιδική σου ηλικία, όπου πιτσιρικάς τρέχεις ανέμελα σε λιβάδια ντυμένος με λευκά ρούχα και παίζεις με τα στάχυα… (ή κάτι παρόμοιο, το ίδιο ξέγνοιαστο και λιγότερο κλισέ κινηματογραφικά)

Το καλύτερο τραγούδι για να σε περάσουν για ψυχάκια που ξεχνιέσαι και τραγουδάς το “Α,Α,Α,Α,Α,Α,Α,Α.ΑΑΑΑΑΑΑΑ,Α,Α,Α any way the wind blows” ψιλο από μέσα σου, αλλά δυνατά.

Το καλύτερο τραγούδι τον τελευταίο μήνα.

ΥΓ: Δεν κάνω ναρκωτικά.

Μανώλης Γιαννίκιος: C2C – Down The Road

Σε μια τυπική μέρα στα αθηναϊκά ΜΜΜ χρειάζεσαι: υπομονή, μπόλικη διάθεση, άπλετα αποθέματα ευγένειας και ακροβατικές ικανότητες. Όταν δεν έχεις την όρεξη να κάνεις τίποτα από αυτά πρέπει απλά να βρεις κάποιον τρόπο να τη δημιουργήσεις αλλιώς θα αποκτήσεις νεύρα για τον υπόλοιπο μήνα. Ένα funky κομμάτι από Γαλλία μεριά είναι το κατάλληλο τονωτικό.

Στέλλα Γεωργίου: Νατάσα Μποφίλιου – Συνέχεια στα όρια

Γενικά όταν είμαι στο δρόμο μ’ αρέσει να ακούω καταθλιπτικά – κοψοφλέβικα τραγούδια… κυρίως το χειμώνα, ταιριάζει και με τον καιρό! Ένα παράδειγμα είναι το πιο πάνω τραγούδι αλλά σαν κι αυτό έχω πολλά, λίστα ολάκερη που θα την μάθεις μόνο αν καθίσεις συνοδηγός στ’ αμάξι μαζί μου! Είναι και κάτι φάσεις που με πιάνει και το παίζω πρώτο όνομα σε μπουζουξίδικο και δίνω ρεσιτάλ ερμηνείας τύπου Παντελίδη ή Πάολα ενώ οδηγάω! Αν δείτε μια τρελή στο δρόμο να χτυπιέται μόνη της εγώ είμαι! Ανοίξτε το παράθυρο και πετάξτε μου λέλουδα!

Χρήστος Πανάγος: Γιώργος Τσαλίκης – Κοίταξέ με Φεύγω

Χωρίς πολλά λόγια, ήδη λέει πολλά! 🙂

Τερέζα Λίτσα: 30 Seconds To Mars – Hurricane

Δεν έχω καταλάβει γιατί, αλλά σίγουρα όταν είμαι στο δρόμο δεν ακούω αυτά που μπορεί να μου έχουν κολλήσει και ακούω συνέχεια στον υπολογιστή. Για παράδειγμα, τελευταία συνειδητοποίησα πως το ‘Hurricane’ των 30 Seconds to Mars μου αρέσει περισσότερο όταν βρίσκομαι εν κινήσει. Η μουσική; Ο ρυθμός; Δεν ξέρω! Πάντως σίγουρα είναι από τα αγαπημένα μου όταν είμαι στο δρόμο!

Γιάννης Καπογιάννης: Limp Bizkit – Hot Dog

Αυτό κομμάτι παίζει από τότε που πήγαινα σχολείο, στο ξεχασμένο μου “mp3”. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχω σταματήσει να το ακούω!

Αλέξης Μαυραγάνης: Jan Delay – Klar


Jan Delay – Klar από marchetiabailey
Τελευταία παρδαλή έμπνευση μουσικής οδηγικής επένδυσης τα αλλόκοτα δημιουργήματα του Γερμανού καλλιτέχνη -“talk singer” θα τον αποκαλούσα- Jan Delay.

Καλά, μη φανταστείτε ότι τον έχω και “κορώνα στο κεφάλι μου” τον τρελογερμανό χιπχόπερ, αλλά αναλόγως διαθέσεων έχει κι αυτός το γούστο του…

Απολαύστε Klar από Mercedes Dance.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;