Έναρξη του Συμβουλίου των «Ευρω-Πράσινων» με διαμαρτυρία κατά Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Το 17ο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από το διεθνή «πράσινο» χώρο πολιτικής σκέψης. Η πρώτη ημέρα περιείχε ομιλίες και Συνεντεύξη Τύπου, μεταξύ άλλων και του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, γνωστού κι ως «κόκκινου Ντάνι», κατά την εμφάνιση του οποίου στη Συνέντευξη Τύπου διαδραματίστηκε και πράξη διαμαρτυρίας κατά της οδυνηρής πολιτικής λιτότητας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνές Νομισματικού Ταμείου.

«Πράσινο» Σαββατοκύριακο

Αναλυτικότερα, ομάδα των Ευρωπαίων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα οργανώνουν το Συμβούλιό τους στην Αθήνα φιλοξενούμενοι από το ελληνικό μέλος τους Οικολόγους Πράσινους στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ως μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης προς την ελληνική κοινωνία αλλά και μια απαίτηση για κοινωνική Ευρώπη και ευρωπαϊκές λύσεις στην κρίση. Το Συμβούλιο έχει θέμα «Οι προτάσεις των Πράσινων για έξοδο από την κρίση: αφορά τους ανθρώπους» και συμπεριλαμβάνει συζητήσεις για θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης, τα κοινωνικά δικαιώματα, την πολιτική για συντάξεις, τη μετανάστευση, τα ψηφιακά δικαιώματα, την εξορυκτική πολιτική, και φιλοξενείται στην Αθήνα από το ελληνικό Πράσινο κόμμα, Οικολόγοι Πράσινοι.

Το Συμβούλιο ξεκίνησε ήδη με δημόσια συζήτηση σήμερα, πρωί Παρασκευής, με συντονίστρια Ρεμπέκα Χαρμς, ευρωβουλευτή και συμπρόεδρο της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο και συμμετέχοντες τους Ντάνυ Κον Μπεντίτ, ευρωβουλευτή και συμπρόεδρο της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο, Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή, Μόνικα Φρασόνι συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και Ζαν-Μαρκ Νολέτ αντιπρόεδρου στην κυβέρνηση Βαλλονίας/Βελγίου και υπουργού βιώσιμης ανάπτυξης και δημόσιας διοίκησης.

«Πράσινη» διαμαρτυρία από τα κάτω

Στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε πήραν μέρος οι Κον Μπεντίτ, Χαρμς, Νίκος Χρυσόγελος, Λαμπέρτς και η συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Ζωή Βροντίση, με συντονίστρια τηΓενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλα Τσέτση, ενώ υψώθηκε και πανό διαμαρτυρίας από μέλη ευρωπαϊκών πράσινων κομμάτων κατά της σκληρής πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η Ε.Ε. εις βάρος της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού νότου. Ο Κον Μπεντίτ θέλησε να ανταλλάξει απόψεις με τους διαμαρτυρόμενους «πράσινους» μέλη ευρωπαϊκών κομμάτων, θεωρώντας τις απόψεις τους στο πλαίσιο και της δικής του και ευρύτερα της ηγεσίας των Ευρωπαίων Πρασίνων κριτικής στα ανώτερα πολιτικά κλιμάκια της Ε.Ε.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και η άποψη του Ν. Χρυσόγελου για το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας, ο οποίος μιλώντας στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου θεώρησε την εκδήλωση μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης μελών του «πράσινου» χώρου που θέλησαν να δώσουν το δικό τους τόνο στην κριτική κατά των πολιτικών λιτότητας. Παράλληλα, ο κ. Χρυσόγελος που πρωταγωνιστεί ως Έλληνας Πράσινος Ευρωβουλευτής στη διοργάνωση του 17ου Συμβουλίου του European Green party στην ελληνική πρωτεύουσα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την έναρξη του της διεθνούς συνάντησης των Πρασίνων στην Αθήνα και από τις εγγραφές και το αυξημένο ενδιαφέρον παρακολούθησης της.

Οι εργασίες συνεχίζονται

Το πρόγραμμα του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Πράσινων συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο στις αίθουσες του κεντρικού ξενοδοχείου. Οι φίλοι της «πράσινης σκέψης» μπορούν να το παρακολουθούν ακολουθώντας τις οδηγίες εγγραφής από την ιστοσελίδα των διοργανωτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;