Οι αναφορές στα διεθνή μέσα για την υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη

Αρκετά από τα κορυφαία και πιο δημοφιλή ΜΜΕ παγκοσμίως ασχολήθηκαν εκτενώς με την υπόθεση της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ από το έντυπο του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη καθώς και τη σύλληψη του ιδίου από τις ελληνικές αρχές.

Η Guardian φιλοξενεί ένα εκτενές κείμενο του κ. Βαξεβάνη στο οποίο κάνει λόγο για Δικαιοσύνη, την οποία χαρακτηρίζει μάλιστα ως “η παράνομη ερωμένη της πολιτικής”, για τη λίστα Λαγκάρντ βεβαίως και την προσπάθεια από κάποιους να αποφύγουν τη δημοσίευσή της με κάθε τρόπο, για το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας και για τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία εθελοτυφλούν.

Το χθεσινό editorial των New York Times είχε ως τίτλο “Η Ελλάδα διώκει τον αγγελιοφόρο” αναφερόμενοι στον Κώστα Βαξεβάνη και στην αποκάλυψη της αλήθειας. Στο κείμενο επισημαίνεται η ανάμειξη επιφανών πολιτικών προσώπων καθώς και η πιθανή φοροδιαφυγή τους την ίδια στιγμή που το κράτος μαστίζεται εξαιτίας και αυτού του προβλήματος.

Το BBC (ηλεκτρονική έκδοση) κάλυψε το ζήτημα που προέκυψε με το δημοσιογράφο από τη στιγμή που η λίστα Λαγκάρντ είδε το φως της δημοσιότητας μέχρι και τη σύλληψη του κ. Βαξεβάνη ενώ το CNN και οι Financial Times εκτός των άλλων αναφέρεται στον κ. Βενιζέλο και στον κ. Παπακωνσταντίνου καθώς όπως αναφέρουν είχαν το USB με τη λίστα Λαγκάρντ και δεν το έβγαλαν νωρίτερα στην επιφάνεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;