Harvard | Ο Γ. Παπανδρέου αποκαλύπτει για το ΔΝΤ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διάλεξη που παρέδωσε στους φοιτητές του Harvard ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι».

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο καταιγισμός των ερωτήσεων ήταν αναμενόμενος όπως και φυσικά και το περιεχόμενό τους. Το θέμα της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ ήταν αναπόφευκτο να συζητηθεί.

Μία φοιτήτρια αναφέρεται στο βιβλίο του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, κ. Ρουμελιώτη και στέκεται στο σημείο που αυτός ισχυρίζεται πως η οικονομία κατέρρευσε γιατί δεν επιδιώχθηκε εξαρχής αναδιάρθρωση του χρέους όπως συμβούλευε το ΔΝΤ. Στη συνέχεια ρωτά τον ΓΑΠ αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί και αν – η αντίθετη περίπτωση – προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του πρώην Έλληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ.

«Ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια, αλλά δε μπορούσε να ξέρει όλη την αλήθεια. Είδε, όμως, μόνο τη μια πλευρά του θέματος. Ζήτησα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ξέρετε ποιος είπε όχι; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν το συζητούσαν καθόλου» απαντά ο κ. Παπανδρέου ξαφνιάζοντας τους πάντες.

Η συζήτηση βιντεοσκοπήθηκε από φοιτητή που την παρακολουθούσε και ανέβηκε πριν μερικές μέρες στο διαδίκτυο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;