Μέρκελ - Ελλάδα μπορείς!

Υποστηρικτική προς την Ελλάδα εμφανίστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, «Η Ελλάδα έχει καλές προοπτικές στην ευρωζώνη εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε η κ. Μέρκελ, που συναντήθηκε επί 45λεπτο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ακόμα, η κ. Μέρκελ είπε, ότι η Ελλάδα «έχει ακόμη δρόμο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», χαρακτηρίζοντας, όμως, ταυτόχρονα, πολύ καλή τη συνεργασία της με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η «σιδηρά» Άγκελα τόνισε την ανάγκη ενός ενοποιημένου πλαισίου προϋπολογισμού στην ευρωζώνη, το θα συμπεριλαμβάνει και το ταμείο ανταγωνιστικότητας, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τραπεζικής ενοποίησης και της απευθείας χρηματοδότησης των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης λέγοντας πως υπάρχει η πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί το νομικό πλαίσιο για την τραπεζική εποπτεία μέχρι το Δεκέμβριο, ρύθμιση που παρότι δεν ξεκαθάρισε τον ακριβή χρόνο και τρόπο εφαρμογής θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την ευρωπαϊκή συνέχεια.

Τόνισε σχετικά, με χαρακτηριστικό τρόπο, πως «πέρα από την ενιαία εποπτική αρχή για τις τράπεζες, χρειάζεται και ένα σαφές νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Χρήσιμο θα είναι η επικεφαλής του Γερμανικού κράτους να περάσει συντομότατα από τα λόγια στην πράξη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;