Νέο Renault Clio RS

Το πολυαναμενόμενο νέο Renault Clio RS είναι εδώ και παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση του Παρισιού, να επισημάνουμε βεβαία την απουσία ενός μονοθέσιου της F1 διπλά στο νέο RS όπως μας είχε συνηθίσει η Γαλλική φίρμα τα προηγούμενα χρονιά.

Είναι το πρώτο πεντάθυρο του είδους του στην ιστορία της φίρμας , καθώς το νέο Clio θα διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρη εκδοσή με τις πίσω χειρολαβές ενσωματωμένες στο πίσω μικρο παράθυρο δίνοντας στο μοντέλο sport coupe εμφάνιση οπός άλλωστε του αρμόζει συνδυάζοντας ταυτόχρονα και πρακτικότητα.

Στιλιστικά τώρα η RS έκδοση, διαθέτει ένα πιο επιθετικό bodykit σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα, διαθέτοντας νέο μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, πλαϊνά spoiler, αεροτομή, φώτα ημέρας LED, διαχύτη και διπλές τραπεζοειδής απολήξεις των εξατμίσεων, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα μεγάλα φωτιστικά σώματα εμπρός παρακαταθήκη από το προηγούμενο μοντέλο πριν το facelift.

Πατάει πάνω σε 17-άρες αλουμινένιες ζάντες, με τον αγοραστή να έχει την επιλογή για 18 ιντσών. Μέσα από τις ζάντες κρύβονται δίσκοι 320 χλστ., 8 χλστ.

Κάτω από το καπό φορά έναν turbo 1.600 κ.εκ ο οποίος αποδίδει 200 άλογα στις 6.000 σ..α.λ. Η ροπή του φτάνει τα 234 Nm και είναι πλήρως διαθέσιμη από τις 1.750 σ.α.λ.. Συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα νέο διπλό δίσκο, αυτόματο κιβώτιο, που η Renault το ονομάζει EDC (Efficient Dual Clutch), που μπορείς να το χειριστείς είτε μεσω του 6ταχυτου επιλογέα είτε με paddles στη κολόνα του τιμονιού.

Όταν βρίσκεται στη λειτουργία Race, οι αλλαγές των ταχυτήτων, γίνονται το αστραπιαίο νούμερο των 150 milliseconds. Υπάρχουν επίσης οι επιλογές Normal και Sport που επιλέγονται μέσω ενός κουμπιού που γράφει RS, και οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τη χαρτογράφηση του κινητήρα, την αίσθηση του τιμονιού αλλά και την απόκριση του γκαζιού.

Στο εσωτερικό συναντάται στάνταρ bucket καθίσματα με φυσικά την επιλογή να τα ντύσεις με δέρμα. Στο βασικό εξοπλισμό διαθέτει start/stop button, keyless είσοδο στο αυτοκίνητο, υποστήριξη Bluetooth και USB, το νέο σύστημα ψυχαγωγίας R-Link της εταιρίας και navigation με οθόνη αφής.

Σε κάθε περίπτωση το νέο Renault Clio RS αναμένεται να είναι ένα άκρως sport mini car, γνήσιο τέκνο της φιλοσοφίας του τμήματος Renault Sport. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2013.

Βεβαίως αναμένουμε συγκρίσεις μεταξύ αυτού και των υπολοίπων μοντέλων της κατηγορίας του, όπως το Opel Corsa OPC το Mini Cooper S το VW polo GTI κ.α.

Προς το παρών σας παραθέτουμε πινάκα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά έναντι του προηγούμενού μοντέλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;