Δένδιας | Θέλει αλλαγές στον νόμο για τις «κουκούλες»

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή με θέμα την αποκατάσταση της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας ο  ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας ζήτησε να γίνει ακόμα πιο αυστηρός ο νόμος που είχε θεσπιστεί για τους κουκουλοφόρους.

«Υπήρξαν 21 συλλήψεις που οδηγούνται σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όμως θέλω να είμαι σαφής, πως το υπάρχον πλαίσιο δεν είναι επαρκές. Θέλω να παρακαλέσω τον υπουργό Δικαιοσύνης να υπάρξει εξέλιξη του πλαισίου. Ήταν απολύτως προβλέψιμο πως κουκουλοφόροι ετοιμάζονταν να ρίξουν μολότοφ. Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να περιμένει τον κουκουλοφόρο, να περιμένει να ρίξει τη μολότοφ για να δράσει. Ας συμφωνήσουμε όλοι πως πρέπει να τροποποιηθεί το πλαίσιο αυτό, πάντα με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας» είπε συγκεκριμένα.

Κληθείς από τον κ, Ψυχάρη να παραθέσει στοιχεία σχετικά με την προώθηση του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε πως «οι προσαγωγές είναι λίγο λιγότερες από 20.000» και πως οι επιχειρήσεις «θα συνεχιστούν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα επεκταθούν στην Κόρινθο, την Πάτρα και αλλού».

«Οι συλλήψεις, σύμφωνα με τα προ δέκα ημερών στοιχεία, ανέρχονται σε 2.144. Έχουν γίνει 198 έρευνες σε κατοικίες, εκτεταμένοι έλεγχοι απ’ την οικονομική αστυνομία, έχουν βρεθεί αποθήκες παράνομων προϊόντων πάρα πολλών εκατ. ευρώ- είχαμε ένδεκα συλλήψεις για οπλοκατοχή. Υπάρχει και η συμμετοχή του ΚΕΛΠΝΟ, καθώς αντιμετωπίζουμε θέματα φυματίωσης, ηπατίτιδας, ελονοσίας…» προσέθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;