20 Χρόνια Φοίβος | Τι κρατάμε από τη χτεσινή συναυλία!

Βγήκαν τα φαντάσματα χτες στο ΟΑΚΑ, με τον Φοίβο να αναβιώνει σε ένα πολύ θεατράλ σόου τα 20 χρόνια του μουσικού του ταξιδιού. Ας τα πάρουμε όπως από την αρχή, για να δούμε τι μας άρεσε και τι όχι στην πολυαναμενόμενη (και ίσως τη μεγαλύτερη) ελληνική συναυλία των τελευταίων χρόνων: τα 20 Χρόνια Φοίβος!

Φάουλ από πλευράς διοργάνωσης ο κακός συντονισμός του event, με την παραλαβή των εισιτηρίων που είχαν αγοραστεί online από ένα (!) και μόνο ταμείο που βρισκόταν 300 (!) μέτρα από την είσοδο της αρένας και με αρκετά προβλήματα για όσους είχαν προαγοράσει εισιτήρια με πάρκινγκ, αφού δεν τους άφηναν να εισέλθουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς εισιτήριο (που φυσικά δεν είχαν γιατί θα το παραλάμβαναν από μέσα). Επίσης, αρκετός εκνευρισμός στους ανθρώπους που “συντόνιζαν” τον κόσμο, με αποτέλεσμα να “μυρίζει η ατμόσφαιρα μπαρούτι”!

Η σκηνή αρκετά αξιοπρεπής, με καλή παραγωγή (για την εποχή) και τα χορευτικά επίσης ταιριαστά με τα μουσικά ακούσματα.

Στο μουσικό κομμάτι, η συναυλία (ευτυχώς) άργησε να ξεκινήσει (οπότε προλάβαμε just να μπούμε μετά την παραλαβή των εισιτηρίων) με τη Δέσποινα Βανδή σε ένα εξαιρετικό playback του “Γεια”… Δημήτρης Κόκοτας, Διονύσης Σχοινάς, Θάνος Καλλίρης αδικήθηκαν από τον κακό ήχο στην αρχή, αν και ακούγοντάς τους περνούσε αμυδρά από το μυαλό σου πως αν είχες το Φοίβο να σε στηρίζει, μπορεί να γίνεις εύκολα τραγουδιστής.

Η εμφάνιση της Μαντούς έδειξε πως ίσως ο ήχος έφτιαξε, ή ίσως η φωνή των άλλων δεν έφτιαξε ποτέ, ενώ ο Tus ήταν σα να μας τρολλάρει με εμφάνιση που έχει βγει από viral. Πάνος Καλλίδης αδιάφορος, Έλλη Κοκκίνου σωστή, Νίνο πολύ σταριλίκι και ιστορία για το τίποτα, Γιώργος Μαζωνάκης πολύ εντυπωσιακός, Αντώνης Ρέμος ξεσήκωσε το κοινό, ειδικά όταν βγήκε για να τον συνοδεύσει η Κωνσταντίνα, ανέλπιστα καλός ο Θάνος Πετρέλης.

Με αντίστροφη σειρά χειροκροτήματος, το top 3 ήταν: #3 Καίτη Γαρμπή (με εντυπωσιακότερη στιγμή την “Ιεροσυλία”), #2 Άντζελα Δημητρίου (έσκασε μύτη με κόκκινο χαλί, ενώ φεύγοντας από τη σκηνή σήκωσε τα χέρια περιμένοντας το χειροκρότημα γιατί απλά μπορεί), #1 Βασίλης Καρράς (έπεσε το ΟΑΚΑ, το χειροκρότημα συνεχίστηκε και αφού κατέβηκε από τη σκηνή). Περιττό να πω πως το κοινό ήταν ως επί το πλείστον “τσιφτετέλληνες”, αφού όπως αποδείχθηκε ο μεγάλος χαμός έγινε στα επονομαζόμενα “μπουζουκοτράγουδα”, αν και έλειπαν τα γαρύφαλλα. Like-ισμός.

Τη συναυλία έκλεισε η δβ με την τρίτη της εμφάνιση, ενώ ανέβηκε στη σκηνή και ο Φοίβος, με μία αρκετά συγκινησιακά φορτισμένη (και σπάνια μιας και δεν εμφανίζεται πουθενά) ομιλία, ευχαριστώντας τους καλλιτέχνες που ήρθαν αναντίρρητα (αλήθεια, που ήταν ο Γιώργος Λεμπέσης), τη γυναίκα του (χαρακτηρίζοντας την ευχαριστία “αμερικανιά, αλλά αναγκαία”), αλλά και τη Sony Music που ήταν η πρώτη του εταιρία.

Μεταξύ του κοινού αρκετοί διάσημοι, θα ξεχωρίσω τους Δημήτρη Γιαρμενίτη, Γιάννη Δουλάμη και Γιάννη Δόξα από τη Sony (τους οποίους ευχαρίστησε από σκηνής ο Φοίβος), αλλά και τον Παντελή Παντελίδη, ο οποίος μάλλον είναι troll. Υπάρχει παντού, γιατί έτσι.

Γενική αίσθηση ωραία και χαρούμενη συναυλία, μακάρι να ξαναγίνει και από τον ίδιο σε επόμενο milestone, αλλά και από άλλους μεγάλους Έλληνες pop δημιουργούς. Ένα “συγχαρητήρια” το είπαμε στον Φοίβο μόλις τελείωσε η συναυλία βρε αδερφέ!

Τέλος πάντων, αυτά σαν πρώτο feedback από τη χτεσινή συναυλία, όποιος άλλος θέλει μπορεί να μας πει τη γνώμη του με δικό του άρθρο.

ΥΓ 1. Γερνάω γαμώτο. Άσε που ήξερα όλα τα τραγούδια…

ΥΓ 2. Έπρεπε να είμαι όρθιος στην αρένα και όχι στην κερκίδα.

ΥΓ 3. Έχουμε και άρθρο με φωτογραφίες από τη συναυλία.

Update: Διαβάστε γιατί δεν τραγούδησε ο Γιώργος Λεμπέσης στη συναυλία του Φοίβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;