ΤΕΙ Πειραιά | Μεταπτυχιακό στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική

ΤΕΙ Πειραιά | Μεταπτυχιακό στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική του ΤΕΙ Πειραιά. Το πρόγραμμα οργανώνεται και λειτουργεί στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά, Τμήμα Λογιστικής, στα πλαίσια του Νόμου 3685/2008 και η αναγνώρισή του είναι δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΦΕΚ1413/τ.Β’/15.7.2009, ΦΕΚ851/τ. Β΄/20.3.2012.

Σκοπός του παρόντος Π.Μ.Σ. είναι η μεταπτυχιακή εκπαίδευση αποφοίτων της Λογιστικής και των αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ συναφών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των αυξημένων επαγγελματικών απαιτήσεων της αγοράς εργασίας αλλά και η εμβάθυνση στα αντικείμενα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Η προαγωγή της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έρευνας αποτελεί επίσης σημαντικό στόχο αυτού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

Ειδικότερα για τους πτυχιούχους της Λογιστικής η κατεύθυνση «Χρηματοοικονομική» θα εμπλουτίσει και θα διευρύνει τις γνώσεις τους στην Χρηματοοικονομική ανάλυση των επιχειρήσεων ενώ για τους μη πτυχιούχους της Λογιστικής η εξειδίκευσή τους στη Λογιστική θα αυξήσει τα τυπικά προσόντα τους για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών.

Ειδικότερα δε οι απόφοιτοι των τμημάτων Λογιστικής, Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής & Ασφαλιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΤΕΙ), μπορούν με την απόκτηση του μεταπτυχιακού στη «Λογιστική και Χρηματοοικονομική» να εγγραφούν ως μέλη (Οικονομολόγοι) στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και δύναται να αποκτήσουν άδεια Ασκήσεως Λογιστή – Φοροτεχνικού ως και Α’ Τάξης σύμφωνα με τον Ν.3912/17.02.2011 άρθρο 11 παρ. γ.

Το επόμενο βήμα σου στον κόσμο των επιχειρήσεων
Το πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες (τρία εξάμηνα) full time. Τα μαθήματα γίνονται βραδινές ώρες μετά τις 6:00μ.μ. στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Πειραιά (5’ από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός). Μετά την επιτυχή περάτωση των τριών εξαμήνων σπουδών το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική με δύο εξειδικεύσεις:

• Λογιστική
• Χρηματοοικονομική

Τα μαθήματα διδάσκονται από καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του N.3685/2008 (Α΄ 148 ). Ερευνητές αναγνωρισμένων ερευνητικών ιδρυμάτων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και έχουν επαρκή επιστημονική συγγραφική ή ερευνητική δραστηριότητα και επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους οι οποίοι διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις ή αξιόλογη εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ..

Υποψήφιοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι απόφοιτοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής που προέρχονται από τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αλλά και από άλλα τμήματα συναφούς αντικειμένου. Στους φοιτούντες παρέχεται αναβολή στράτευσης.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως 30/9/2012
Δ/νση: Κειριαδών 2, 11854 Κ. Πετράλωνα
Τηλ: 210–5381278, 210-5381453, 210-3420973
Fax: 210 3476661
Email : acc-fin@teipir.gr
Web site: www.mscinaccounting.gr.

Για περισσότερα Σεμινάρια, Υποτροφίες και Πανεπιστημιακές Εκδηλώσεις, κάντε Like στην ειδική σελίδα του neolaia.gr στο Facebook:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;