Ένας στους δέκα Βρετανούς αλλεργικός στο... γραφείο του

Μπορεί η έρευνα να πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία δεν παύει όμως να φαίνεται ανησυχητική για όλλους τους εργαζόμενους σε γραφείο. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με στατιστικές του οργανισμού Allergy UK, ένας στους δέκα έργαζόμενους φαίνεται να είναι αλλεργικός στον χώρο εργασίας του.

Πιο συγκεκριμένα ένας στους δέκα δήλωσε πως αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα όπως ρινικές διαταραχές, ενοχλήματα στα μάτια και ξηρολαιμία έως δυσκολίες στην αναπνοή, λήθαργο, πονοκέφαλο και ερεθισμό του δέρματος.

Διαπιστώθηκε ουστιαστικά πως το 95% είχαν εκδηλώσει αλλεργικά συμπτώματα εν όσω βρίσκονταν στο γραφείο τους μετο 27% να δηλώνουν πως τα συμπτώματά τους επιδεινώνονταν όποτε βρίσκονταν σε αυτό.

Πηγές αλλεργιών σε έναν εργασιακό χώρο μπορούν να είναι οι παρακάτω παράγοντες:

-Έλλειψη αερισμού. Η πλειονότητα των ασθενών που εκδηλώνουν αλλεργικά συμπτώματα στο γραφείο, ανέφεραν ότι τα γραφεία τους δεν αερίζονται επαρκώς. Στην πραγματικότητα, μόλις το 15% είπαν πως ανοίγουν τα παράθυρα στα γραφεία για να ανανεώνεται ο αέρας.

-Μοκέτες και καρέκλες. Το 90% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως τα γραφεία τους είναι στρωμένα με μοκέτες. Ωστόσο, οι μοκέτες και τα μαλακά έπιπλα (όπως οι καναπέδες και οι καρέκλες γραφείου με υφασμάτινη ταπετσαρία) συνήθως περιέχουν ακάρεα σκόνης – μικροσκοπικά έντομα, που αποτελούν κύρια πηγή αλλεργιογόνων.

-Ανοιχτές βιβλιοθήκες. Το 54% των εθελοντών είπαν πως στα γραφεία τους υπάρχουν ανοιχτές βιβλιοθήκες. Όταν όμως μία βιβλιοθήκη έχει μόνο ράφια, τα βιβλία, οι φάκελοι και τα έγγραφα σκονίζονται – και όταν θελήσει κάποιος να χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά, η σκόνη διασκορπίζεται στον αέρα, γεμίζοντάς τον με αλλεργιογόνα.

-Φυτά. Το 38% των εθελοντών είπαν πως στα γραφεία υπάρχουν φυτά. Αν και τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, συχνά περιέχουν μούχλα – και τα σπόρια της μούχλας είναι από τα πιο γνωστά αλλεργιογόνα.

-Φιλόζωοι εργαζόμενοι. Το 34% των ερωτηθέντων είχαν αλλεργία στο τρίχωμα των κατοικιδίων ζώων – και όταν ένας πάσχων από τέτοιου είδους αλλεργία κάθεται δίπλα σε εργαζόμενο που έχει κατοικίδιο (κυρίως γάτα), μπορεί κάλλιστα να εκδηλώσει αλλεργική αντίδραση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;