Τα παρατράγουδα της πρώτης μέρας των σχολείων

Πρώτη μέρα για τη νέα σχολική χρονιά σήμερα και τα παρατράγουδα δυστυχώς δεν έλειψαν για άλλη μια φορά. Τα μειωμένα κρατικά κονδύλια έχουν «χτυπήσει» άσχημα τη λειτουργικά πολλών σχολείων. Μετά τον σημερινό Αγιασμό, οι μαθητές θα μείνουν στα σπίτια τους, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές αύριο απεργούν.

«Αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό καθήκον, να σωθεί η χώρα και να θωρακιστεί το σχολείο», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς στους οποίους εξέφρασε παράλληλα την κατανόησή του.

Τα σχολικά βιβλία θα περιμένουν τους μαθητές στα σχολείο από σήμερα, ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει το ίδιο με τους εκπαιδευτικούς, καθώς ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κάνουν λόγο για χιλιάδες κενά.

Όσο για τους μαθητές, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) Κομνηνού Μαντά, ο οποίος επεσήμανε δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση ούτε καν για κιμωλίες, και πρόσθεσε ότι μέσα σ’ όλα αυτά καλείται να διδάξει ο πρωτοδιόριστος ειδικά εκπαιδευτικός, με μόλις 640 ευρώ το μήνα.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν σε όλα αυτά, αλλά και στην ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου και στον τρόπο αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ήταν: «Είναι δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί δίνουν έναν αγώνα να εκτελέσουν το καθήκον τους και το λειτούργημά τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες, και το κάνουν με πενιχρά μέσα και μισθούς, οι οποίοι δεν είναι αντάξιοι του λειτουργήματος που επιτελούν. Όμως τους τόνισα ότι αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό καθήκον, προέχει να σωθεί η χώρα και προέχει να θωρακίσουμε το σχολείο και να διασφαλίσουμε ότι το δημόσιο αγαθό, αυτό που λέγεται παιδεία, γνώση, δεν θα υποτιμηθεί, δεν θα είναι χειρότερο απ’ ό,τι ήταν. Το αντίθετο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;