Ρομπάι | Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη

«Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη. Οι εταίροι της θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν, εφόσον μείνει συνεπής στις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, αμέσως μετά τη συνάντησή του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον έλληνα Πρωθυπουργό. «Είμαι πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα θα αποδώσει» πρόσθεσε. «Είπα στον κ. Βαν Ρόμπαϊ ότι οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όριά τους. Οι θυσίες πρέπει να πιάσουν τόπο», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις επίμονες και επίπονες προσπάθειες της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Παράλληλα, στην Αθήνα επιστρέφουν οι επικεφαλής της τρόικας. Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα παραμείνουν στην Ελλάδα τουλάχιστον για μια εβδομάδα έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας θα έχουν την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την Κυριακή στις 4 το απόγευμα.

Θα ακολουθήσουν στο διάστημα 10-13 Σεπτεμβρίου επισκέψεις στα άλλα υπουργεία.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την τρόικα την προσεχή Δευτέρα στις 11.45 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων.

Η τρόικα θα ενημερωθεί από τα τεχνικά κλιμάκια για τα ευρήματα των επιτόπιων ελέγχων και ειδικά για το σχέδιο περικοπής δαπανών ύψους 11,6 δισ. ευρώ, ενώ θα εξετάσει και κάποιες άλλες προαπαιτούμενες δράσεις που θα πρέπει να διευθετήσει η Κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;