Bloomberg | Έλληνες μετανάστευσαν στη Σουηδία και καθαρίζουν τουαλέτες

Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την άποψή μου λέγοντας πως η δουλειά δεν είναι ντροπή και η κάθε εργασία έχει πολύ συγκεκριμένες αρμοδιότητες καθώς επίσης απαιτούν σεβασμό.

Το Bloomberg σε δημοσίευμά του κάνει λόγο για την στροφή Ελλήνων, οι οποίοι επέλεξαν να φύγουν στο εξωτερικό κάνοντας οτιδήποτε προκειμένου να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ένα 40χρονο άνδρα, τον Τηλέμαχο Καραχάλιο, ο οποίος άφησε στην Ελλάδα γυναίκα και παιδί μεταναστεύοντας στη Σουηδία για μία καλύτερη, οικονομική τουλάχιστον, προοπτική.

Ο Τηλέμαχος αφηγείται τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει μία τέτοια απόφαση, και φυσικά σε αυτούς είναι η τεράστια ανεργία στη χώρα μας, πως είναι η μέρα του στη Σουηδία καθώς και τη δουλειά που αναγκάστηκε να κάνει. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως στην Ελλάδα φόραγε κουστούμι για τη δουλειά ενώ τώρα καθαρίζει τις βρομιές των Σουηδών ωστόσο νιώθει και πάλι ζωντανός έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα στην ανεργία.

Η πιο αληθινή φράση που είπε κλείνοντας τη συνέντευξη και που κατά την προσωπική μου άποψη το έχουμε σκεφτεί αρκετοί είναι η εξής: “Είμαι κουρασμένος από όλα αυτά. Θέλω να κλείσω τα μάτια μου, να ξυπνήσω σε 10 χρόνια και να μην χρειάζεται να ανησυχώ“.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;