Πανεπιστήμιο Πατρών | Καινοτόμος ράμπα για τα ΑΜΕΑ!

ΑΜΕΑ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πάτρας, καινοτόμος ράμπα, θάλασσα, Βασίλειος Κωστόπουλος, καινοτομία, παγκόσμια καινοτομία

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας GoodNews.gr, παγκόσμια καινοτομία αποτελεί μία ράμπα, η οποία επιτρέπει σε άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα το μπάνιο στην θάλασσα.

Πιο συγκεκριμένα η καινοτομία αυτή είναι σχεδιασμένη από τον καθηγητή Βασίλειο Κωστόπουλο και την ερευνητική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μάλιστα έχουν ήδη εγκατασταθεί δέκα τέτοιοι μηχανισμοί στην περιοχή της Αττικής, καθώς και στην Κύπρο.

Από τι αποτελείται αυτή η καινοτόμος ράμπα

Από μία ράμπα πρόσβασης μήκους περίπου 15 μέτρων, ένα κινούμενο κάθισμα με ηλιακή ενέργεια όπως και ένα αδιάβροχο τηλεχειριστήριο.

Η εφεύρεση αυτή κατοχυρώθηκε και δημοσιεύτηκε στο Ειδικό Δελτίο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τ.Α΄, Ευρεσιτεχνίες, Φεβρουάριος 2011.

Το 2011, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησε την εγκατάσταση 3 διατάξεων (μηχανισμών) για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στην Δυτική Αττική (Δήμο Μεγαρέων- Αλεποχώρι), στον Νότιο Τομέα (Δήμο Αλίμου) και στην πλαζ Βουλιαγμένης. Αυτές οι διατάξεις αντικατέστησαν τον ρόλο των τρίτων, επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο των αναπήρων στην θάλασσα.

Η θετική εμπειρία του 2011 από την πρώτη εγκατάσταση τέτοιων διατάξεων, έδωσε την αφορμή στην Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κα Χρυσάνθη Κισκηρα να προβεί σε ενέργειες για την επέκταση τους σε περισσότερες παραλίες της Ανατολικής Αττικής.

Τέλος, για το 2012 η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, αποφάσισε την τοποθέτηση επιπλέον 7 διατάξεων-μηχανισμών σε παραλίες της Αττικής, έργο συνολικού κόστους 200.000 ευρώ. Οι 4 από αυτές τις διατάξεις-μηχανισμούς έχουν τοποθετηθεί στις πολυσύχναστες παραλίες της Νέας Μάκρης, της Κερατέας, της Λούτσας και του Πόρτο Ράφτη.

Ένα μεγάλο “μπράβο” στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και στην ερευνητική ομάδα του. 🙂

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;