Bob Dylan | Επιστρέφει με νέο άλμπουμ

Ο θρύλος Bob Dylan επιστρέφει επιτέλους με νέο δίσκο. Το Tempest θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 και θα περιέχει δέκα ολοκαίνουρια τραγούδια. Παράλληλα, σηματοδοτεί την 50η επέτειο του καλλιτέχνη από το ντεμπούτο του, το οποίο κυκλοφόρησε από την Columbia το 1962.

Η παραγωγή του νέου album ανήκει στον Jack Frost, είναι το 35ο studio album του Bob Dylan και είναι η συνέχεια του επιτυχημένου Together Through Life, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009.

Τα τέσσερα προηγούμενα studio albums του Bob Dylan έχουν χαρακτηριστεί από τα καλύτερα της καριέρας του, επιτυγχάνοντας νέα επίπεδα εμπορικής επιτυχίας και κριτικής για τον καλλιτέχνη. Το πλατινένιο Time Out Of Mind από το 1997 κέρδισε πολλά βραβεία Grammy ανάμεσά τους το Album of The Year, ενώ το “Love and Theft” συνέχισε το πλατινένιο σερί του Dylan και κέρδισε αρκετές υποψηφιότητες για Grammy και το βραβείο για το Best Contemporary Folk Album.

Το Modern Times, κυκλοφόρησε το 2006, έγινε ένα από τα πιο δημοφιλέστερα του καλλιτέχνη πουλώντας 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και με το album αυτό ο Dylan κέρδισε 2 ακόμα Grammy. Το Together Through Life έγινε το πρώτο album του καλλιτέχνη που βρέθηκε αμέσως στο #1 σε Αμερική και Αγγλία, όπως επίσης και σε άλλες πέντε χώρες ενώ ξεπέρασε τα 1 εκατομμύριο πωλήσεις.

Αυτές οι τέσσερις κυκλοφορίες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 12 χρόνια δημιουργίας που επίσης περιελάμβαναν ένα Oscar και μια Χρυσή Σφαίρα για το “Things Have Changed” από την ταινία Wonder Boys του 2001: Ένα παγκόσμιο best seller με απομνημονεύματα το, Chronicles Vol. 1, το οποίο έμεινε 19 εβδομάδες στην Best Seller List των New York Times το 2004 και ένα ντοκιμαντέρ του Martin Scorsese το No Direction Home, το 2005. Ο Bob Dylan κυκλοφόρησε επίσης την πρώτη του εορταστική συλλογή, το Christmas In The Heart, το 2009 με όλα τα δικαιώματα των καλλιτεχνών από αυτό το album να τα δωρίζει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, ο Bob Dylan ήταν αποδέκτης του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας, την υψηλότερη τιμητική διάκριση της Αμερικής. Του απονεμήθηκε ένα ειδικό Pulitzer βραβείο το 2008 για τις «σοβαρές επιπτώσεις του στην μουσική και την Αμερικάνικη κουλτούρα, που χαρακτηρίζεται από λυρικές συνθέσεις εξαιρετικής ποιητικής δύναμης». Ήταν επίσης αποδέκτης του Γαλλικού Commadeur des Arts et des Lettres το 1990, του Σουηδικού βραβείου Polar Music το 2000 και αρκετών διδακτορικών όπως του Πανεπιστημίου του St. Andrews και του Princeton University καθώς και πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις.

Δελτίο Τύπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;