Αλλαγή πλεύσης για Παναθηναϊκό!

Από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στον κόσμο και τον επικεφαλής της Συμμαχίας Αλαφούζο

Μετά από 33 χρόνια ο Παναθηναϊκός άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι μετοχές της ΠΑΕ μεταβιβάστηκαν στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και το Τριφύλλι ξεκινά για μια νέα εποχή. Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (54,74%) πέρασε από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στον κόσμο του Παναθηναικού. Στις 12 το μεσημέρι οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας Βαρδινογιάννη έφθασαν στα γραφεία του Παναθηναικού στο Μαρούσι και υπέγραψαν τη μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου. Ο επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε ότι: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για την προσπάθεια και την στήριξή του. Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η συνεισφορά όσων στάθηκαν στον Παναθηναϊκό πρέπει να επισημανθεί. Μόνη λύση ήταν το μοντέλο της λαϊκής βάσης. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Συμμαχίας και όσοι έδωσαν 20 ευρώ είναι από το υστέρημά τους. Πρέπει να δούμε πως θα χτίσουμε τον νέο Παναθηναϊκό. Ευχαριστώ τους παίκτες που δέχθηκαν να καθυστερήσουν οι πληρωμές τους. Είμαστε τραυματισμένοι, αλλά είμαστε ζωντανοί. Από δω και πέρα ο Παναθηναϊκός ανήκει στο λαό του».

Μετά τον κ. Αλαφούζο δηλώσεις έκανε και ο κ. Αριστείδης Καμάρας ο οποίος είπε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω και εγώ για την πολύτιμη βοήθειά σας σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να βρούμε λύση στο αδιέξοδο. Σε μικρό διάστημα καταφέραμε πολλά. Εξασφαλίσαμε την επιβίωσή μας και αυτό οφείλεται στην συμπαράσταση του κόσμου. Ανοίγει πλέον η λεωφόρος μιας τιτάνιας προσπάθειας και οι τύχες αυτού του συλλόγου ήρθαν στα χέρια του κόσμου του. Ο Παναθηναϊκός θέλει να φέρει το ποδόσφαιρο μακριά από τη βία και της κακόβουλες ενέργειες». Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν παραβρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναικός και στη σχετική τελετή παράδοσης-παραλαβής της ομάδας, αλλά εκπροσωπήθηκε από το νομικό του σύμβουλο κ. Λεωνίδα Γεωργόπουλο ο οποίος τόνισε: «Η πράξη που ολοκληρώθηκε σήμερα είναι η υπόσχεση που είχε δώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει την αίγλη που είχε χάσει και ελπίζουμε να τα καταφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος. Καλή τύχη στον Παναθηναϊκό μας».

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιουλίου του 1979 ο Παναθηναϊκός είχε περάσει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη με την οποία η ομάδα κατέκτησε 8 πρωταθλήματα και 11 κύπελλα. Αναλυτικά κατέκτησε τα πρωταθλήματα των ετών ’84, ’86, ’90, ’91, ’95, ’96, ’04, ’10, τα κύπελλα των ετών ’82, ’84, ’86, ’88, ’89, ’91, ’93, ’94, ’95, ’04, ’10. Συνολικά έξι νταμπλ, ενώ κατέκτησε και τρία Σούπερ Καπ, τα έτη ’88, ’93, ’94).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;