Αντιπολίτευση κατά προγραμματικών τρικομματικής

Κυβερνητική απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΕΛ

Επικριτική υποδοχή επεφύλαξαν τα κόμματα της αντιπολίτευση,με πρώτο εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην εκφώνηση των κυβερνητικών προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Ακολουθούν οι δριμύτατοι σχολιασμοί των κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί οργανική συνέχεια της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το μόνο που άλλαξε, είναι ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ακόμα ότι αν και υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση, ωστόσο προωθούν τη σκληρή εφαρμογή του μνημονίου.

Πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός εξάντλησε την ομιλία του στην παράθεση μιας λίστας ευχών εγκαταλείποντας την προεκλογική υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ακολουθώντας πλήρως στις επιταγές της τρόικας και των πιστωτών της χώρας.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά ότι ξέχασε πλήρως τις δημόσιες δεσμεύσεις του καθώς δεν αναφέρθηκε καθόλου στη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα μνημόνια. Επίσης, προσθέτουν ότι ο κ. Σαμαράς χαιρέτησε το θάρρος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚγια τον σχηματισμό κυβέρνησης αποφεύγοντας ακόμη και τον παραμικρό υπαινιγμό ότι ο κ. Βενιζέλος είναι εκ των βασικών συντελεστών για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα.

Από τα περίφημα 18 μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας που παρουσίασε στις 31 Μαΐου 2012, επισημαίνουν τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έκανε έμμεση αναφορά σε λιγότερα από τα μισά με χαρακτηριστική την παντελή απουσία κάθε αναφοράς στην αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων, των ειδικών επιδομάτων, την αποκατάσταση των ζημιών των ομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Δηλώσεις έκανε και ο Κώστας Μαρκόπουλος, βουλευτής Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άκουσα τον κ. πρωθυπουργό ο οποίος δεν δεσμεύθηκε για τίποτε. Δεν άκουσα για διαπραγμάτευση, ήταν κατηγορίας φτερού και την πήρε μάλλον ο αέρας. Δεν άκουσα για ισοδύναμα που θα αντιμετωπίσουν τις περικοπές. Δεν άκουσα τίποτε για παιδεία, για υγεία, για Ένοπλες Δυνάμεις, για τον αγροτικό κόσμο. Δεν άκουσα τίποτε για τους οφειλέτες του δημοσίου που αυτοκτονούν. Ανησυχώ βαθιά».

Η απάντηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Παραμένουν αδιόρθωτοι».

ΛΑΟΣ

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε «το γνωστό ρεπερτόριο» των προγραμματικών δηλώσεων όλων «των αποτυχημένων» κυβερνήσεων του παρελθόντος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Πιστεύαμε ότι η αοριστολογία και η ασάφεια θα είχαν εκλείψει», προστίθεται.

Οικολόγοι Πράσινοι

Για αναμασημένες εξαγγελίες και έλλειψη διάθεσης τόσο για αλλαγή προσανατολισμού, όσο και για πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές κάνουν λόγο οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής. «Ο πρωθυπουργός σίγουρα ελάχιστα λησμόνησε απ’ αυτά που εξαγγέλθηκαν σε προγραμματικές δηλώσεις προηγούμενων κυβερνήσεων. Σκόρπισε γενικόλογη αισιοδοξία, κυρίως όμως έκλεισε το… μάτι σε πολλούς υποψήφιους «πελάτες». Με την νέα περαίωση στη φορολογική παραβατικότητα, με τα «μεγάλα έργα», τις εξορύξεις. Αυτά δηλαδή που όλοι υπόσχονταν στο παρελθόν και ουκ ολίγες φορές εφάρμοζαν», δήλωσε ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Και συμπλήρωσε: «Η απορία όμως παραμένει: αφού όλα σωστά σχεδιάζονταν, πως και βρεθήκαμε στο καναβάτσο; Χωρίς αλλαγή προσανατολισμού, δίχως πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές και όχι αναμασημένες εξαγγελίες, η βάρκα ακόμα κι αν λέγεται ελπίδα, είναι κολλημένη στο βούρκο. Και όσο την τραβάνε στην ίδια κατεύθυνση, απλώς αναδεύεται η λάσπη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;