A little more...

Καταρχάς, ας ξεκαθαρίσω κάτι. Θεωρώ πως η σωστή τάση που περικλείεται στο κλισέ της εποχής μας: “Στην περίοδο της κρίσης, υπάρχουν έλληνες νέοι που μάχονται να επιτύχουν στον τομέα τους”, ελοχεύει έναν κίνδυνο. Δεν σημαίνει πως ό,τι είναι ελληνικό και το φτιάχνουν νέοι, είναι άξιο συγχαρητηρίων και προσοχής.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, ίσως με τη βοήθεια του schoolwave, σίγουρα με τη βοήθεια του διαδικτύου, γαλουχήθηκε μία γενιά νέων, που ψάχνεται μουσικά, αναζητώντας μία εναλλακτική μουσική διέξοδο από αυτήν της “ευκολίας” που του πλασάρουν ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, συνεργάζεται και κυρίως παράγει καλή αγγλόφωνη μουσική.

Πέραν λοιπόν, της (κακώς ευνοούμενης) mainstream Μόνικα ή των διασκευών των Burger Project, υπάρχει ένας ολόκληρος μουσικός κόσμος, που απαρτίζεται από μπάντες όπως Planet Of Zeus, Lucky Funeral, The Bliss, Misuse, Vodka Juniors, Vipervikings που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να σταθούν σε διεθνές επίπεδο. Για την ακρίβεια, σε κάνουν να απορείς ότι είναι ελληνικές.

Και ίσως τους Τhe Verge, να μην τους ήξερα-θαύμαζα, αν δεν ήταν φίλοι μου. Πολύ πιθανό και να σνόμπαρα με το κλασικό ελιτίστικο υφάκι του “έλα μωρέ, Έλληνες που παίζουν αγγλόφωνη ροκ. Σιγά…”. Αλλά μαζί με τους The Verge, βλέπω μπάντες όπως οι Grain Of Sense, we.own.the.sky, Ska Bangies, One Leg Mary, που και αυτοί παλεύουν μόνοι τους, με τα δικά τους έξοδα και μόνο όπλο τη δημιουργία, να κάνουν αυτό που ονειρεύονται. Αφενός να μετατρέψουν το πηγαίο ταλέντο τους σε μουσική έκφραση και αφετέρου να συνεχίσουν το δύσκολο δρόμο, που επέλεξαν οι μπάντες της προηγούμενης παραγράφου. Να γίνουν σπουδαίοι, με το σπαθί τους και με την ποιότητά τους.

Καλή επιτυχία τους εύχομαι…

ΥΓ: Οι The Verge σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2012 στην Αθήνα, αφού είχαν «δοκιμαστεί» για αρκετά χρόνια με άλλες μπάντες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στούντιο μαζί με τον παραγωγό Άλεξ Μπόλπαση τελειώνοντας το υλικό για την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;