Αφιέρωμα Μεταπτυχιακά | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Γ΄ Μέρος

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με το τρίτο μέρος του αφιερώματος στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πολυτεχνείου!

ΠΜΣ Περιβάλλον και Ανάπτυξη

Το ΔΠΜΣ “Περιβάλλον και Ανάπτυξη” οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις εξής κατευθύνσεις:

1. Περιβάλλον και Ανάπτυξη

2. Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές για την απόκτηση του ΜΔΕ διαρκούν κατ’ ελάχιστο ένα πλήρες ημερολογιακό έτος και σε κάθε περίπτωση όχι πλέον των δύο ετών. Οι κάτοχοι ΜΔΕ μπορούν να ζητήσουν τη συνέχιση των μεταπτυχιακών σπουδών τους σε μία από τις συνεργαζόμενες Σχολές του ΕΜΠ για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος. Η επιλογή των υποψηφίων Διδακτόρων γίνεται μετά από θετική εισήγηση της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής προς τη Σχολή υποδοχής και αποδοχή της Σχολής.

Επικοινωνία:

Γραμματεία Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ

Ισόγειο κτιρίου Βέη ΣΑΤΜ, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών:

Μ. Μπεζεριάνου,

τηλ. 210 772 2781, Fax: 210 772 2690

Ώρες συνεργασίας: 11.30-13:30

E-mail: perana@survey.ntua.gr

Site: http://www.survey.ntua.gr/environ/

ΠΜΣ Γεωπληροφορική

Οι σπουδές του ΔΠΜΣ «Γεωπληροφορική» (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης-ΜΔΕ) περιλαμβάνουν μαθήματα κορμού και εξειδίκευσης, τα οποία αναπτύσσονται σε δύο τετράμηνα συστηματικών σπουδών και ένα (1) τετράμηνο ερευνητικής μεταπτυχιακής εργασίας, ή (σε ιδιαίτερες μόνο περιπτώσεις) σε τέσσερα (4) τετράμηνα συστηματικών σπουδών χωρίς την εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας. Η συγγραφή της μεταπτυχιακής εργασίας αρχίζει μετά την επιτυχή περάτωση των μαθημάτων των προηγουμένων τετραμήνων και διαρκεί τουλάχιστον ένα τετράμηνο. Για το ΜΔΕ απαιτείται η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση συνολικά σε οκτώ (8) μαθήματα, εκ των οποίων τέσσερα (4) επιλέγονται από τα μαθήματα κορμού και τέσσερα (4) από τα μαθήματα εξειδίκευσης. Η ΕΔΕ καθορίζει τα επιπλέον μαθήματα που απαιτούνται για την ειδική περίπτωση παρακολούθησης τεσσάρων τετραμήνων συστηματικών σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου χωρίς την εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας. Σε ειδικότητες μη άμεσα συγγενείς με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού είναι δυνατόν μετά από κατά περίπτωση αξιολόγηση να απαιτηθεί η παρακολούθηση πρόσθετων προπαρασκευαστικών μαθημάτων από το προπτυχιακό πρόγραμμα.

Επικοινωνία:

Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Κτίριο Λαμπαδαρίου

Ηρώων Πολυτεχνείου 9, 15780 Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Αθήνα

Γραμματεία ΔΠΜΣ «Γεωπληροφορική»

Υπόψη: Κας Ε. Παλιάτσου

Τηλ: 210-772-2724, Fax: 210-772-3802

E-mails: epal@survey.ntua.gr, geoinfo@survey.ntua.gr

Site: http://geoinformatics.ntua.gr/

ΠΜΣ Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τις επόμενες  τρείς ενότητες σπουδών:

1.    Τεχνική Γεωλογία και Διερεύνηση Υπεδάφους

2.    Σχεδιασμό Υπογείων Έργων

3.    Κατασκευή και Λειτουργική Παρακολούθηση

Κάθε μία από τις ενότητες αυτές καλύπτεται από μια σειρά μαθημάτων κορμού και κατ’ επιλογήν, τα οποία συνοδεύονται κατά περίπτωση με ασκήσεις στον πίνακα και εργαστηριακές, επισκέψεις σε εργοτάξια, ειδικές διαλέξεις και εκπόνηση θέματος από τον φοιτητή. Κάθε τετράμηνο σπουδών ο σπουδαστής παρακολουθεί συνολικά οκτώ (8) μαθήματα από τα οποία τα έξι (6) είναι υποχρεωτικά και τα δύο (2) κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά. Κάθε ένα απο τα υποχρεωτικά και κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα διδάσκεται 2 έως κατά μέγιστο 3 ώρες εβδομαδιαίως. Οι συνολικές ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (διαλέξεων) κάθε μαθήματος του τετραμήνου δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 18 ώρες.

Επικοινωνία:

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Γραμματεία Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών/Γραφείο Δ.Π.Μ.Σ.

κ. Τριανταφυλλίδου Δέσποινα,

Τηλ. 210-7724154,

E-mail: dtriant@metal.ntua.gr

Site: http://www.ntua.gr/tunnelling/index.html

ΠΜΣ Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία και Επιστήμη

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας και η παραγωγή νέας γνώσης στο επιστημονικό πεδίο της Ναυτικής και Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Επιστήμης, πεδίο που αναφέρεται σε τρεις επιμέρους επιστημονικές περιοχές:

  • Ναυτική Τεχνολογία
  • Θαλάσσια και Παράκτια Τεχνολογία
  • Θαλάσσια Επιστήμη

Σκοποί του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι:

  • Η εξειδίκευση μηχανικών και επιστημόνων θετικής κατεύθυνσης στις μεθόδους και τεχνικές της ολοκληρωμένης διεπιστημονικής προσέγγισης, συνεργασίας και έρευνας, καθώς και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στο επιστημονικό πεδίο της Ναυτικής και Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Επιστήμης, έτσι ώστε να διαμορφωθούν στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις, ικανά να καλύψουν με επάρκεια τις αυξανόμενες ανάγκες των ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών της χώρας ή και άλλων χωρών, στα πολυδιάστατα θέματα της Ναυτικής και Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Επιστήμης που είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού και γενικότερα του παγκόσμιου χώρου.
  • Η εις βάθος κατάρτιση και ανάπτυξη ερευνητικών ικανοτήτων μηχανικών και άλλων επιστημόνων, ώστε να καθίστανται ικανοί για παραγωγή νέας γνώσης.
  • Η αποτελεσματικότερη αλληλεπίδραση επιστήμης και τεχνολογίας με στόχο την ισόρροπη εκπαίδευση νέων επιστημόνων.

Επικοινωνία:

Ε.Μ.Π.

Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 15773

Γραμματεία Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών

κ. Ι. Κάντα, τηλ.210 7721926

κ. Χ. Παπαβασιλείου τηλ. 210 7722391, 210 7722872

Site: http://www.naval.ntua.gr/post/site/arxiki.htm

ΠΜΣ Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στα μικροσυστήματα και τις νανοδιατάξεις, που θα εξοικειώνει τους φοιτητές με την έρευνα αλλά και με τυπικές διαδικασίες του χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία. Με δεδομένη τη ραγδαία εξέλιξη των μικροσυστημάτων και των νανοδιατάξεων που χρησιμοποιούνται, κανείς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να ανανεώνει τις γνώσεις και τις ικανότητές του έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις εξελίξεις. Για τον λόγο αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα φιλοδοξεί να παρέχει στους φοιτητές του ένα κατάλληλο μείγμα γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα αποτελούν το υπόβαθρο επάνω στο οποίο θα μπορούν να στηρίζουν την μελλοντική τους ανάπτυξη ανάλογα με τις τάσεις που διαμορφώνονται στον κλάδο. Οι απόφοιτοι θα μπορούν να απασχοληθούν σε ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις τεχνολογίας αιχμής ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου σπουδών. Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού:

  • Θα κατέχουν επαρκή θεωρητική γνώση και τεχνολογική εμπειρία, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις του αναπτυσσόμενου κλάδου των μικροσυστημάτων και των νανοδιατάξεων.
  • Θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις και ικανότητες έρευνας.

Επικοινωνία:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με το Δ/τή του προγράμματος, κ. Ράπτη, στο yraptis@central.ntua.gr

Site: http://www.physics.ntua.gr/gr/micronano/index.htm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;